terenuri de sport deschise pentru copii
Categorie: Actual

Pe site-ul Primăriei Ploiești a se află, în dezbatere publică, un proiect care, dacă va fi aprobat în Consiliul Local, va acorda elevilor și studenților acces pe terenurile de sport aparținând unităților de învățământ preuniversitar din Ploiești după terminarea orelor școlare și în vacanță.

Proiectul, inițiat de grupul consilierilor USRPLUS, are anexat și un regulament conform căruia ar trebui să fie permis accesul copiilor pe terenurile de sport ale școlilor din Ploiești. Regulamentul prevede că accesul este gratuit, cu condiția ca tinerii „să prezinte la intrarea în unitate legitimația/carnetul de elev sau student vizat”. De asemenea, programul este stabilit între orele 10.00 și 19.00 în sezonul de iarnă și orele 10.00 și 22.00 în sezonul de vară. De menționat este faptul că utilizatorilor terenurilor de sport din incinta școlilor din Ploiești nu le este permis să fumeze, să consume băuturi alcoolice, substanțe psihotrope sau semințe.

Proiect de lege în Parlament

De altfel, în luna mai a acestui an, un deputat USRPLUS a depus o inițiativă legislativă care prevede că adulții și copiii au acces gratuit la infrastructura sportivă a unităților de învățământ și a cluburilor sportive școlare și universitare.

Back To Top