Categorie: Actual

Consiliul Local Ploieşti a aprobat majorarea, de la 10 la 12 lei pe zi, a costului zilnic pe care părinţii trebuie să-l suporte pentru a-şi da copiii la creşele de stat din municipiu.

Creşterea de 20% a fost aprobată joi de forul legislativ, într-o şedinţă care a durat ore bune. Prin aceeaşi hotătâre, cuantumul costului mediu lunar de întreţinere a fost aprobat la valoarea de 268,11 lei per copil, pentru micuţii înscrişi la oricare din cele şase unităţi arondate Centrului Creşă, iar finanţarea sumelor necesare, în plus faţă de contribuţia părinţilor, se va asigura de la bugetul local, pentru întreţinere, hrană, gospodărire, obiecte de inventar, echipamente şi altele.

Măsura a fost contestată de reprezentanţii PSD Ploieşti, într-o conferinţă de presă susţinută vineri de preşedintele organizaţiei municipale, senatorul Radu Oprea, şi preşedintele executiv al filialei, consilierul local George Botez. Oprea a declarat că preocuparea autorităţilor ar trebui să se îndrepte mai puţin spre modificarea tarifului şi mai mult pe creşterea numărului de locuri la creşă, în contextul unei crize evidente, parlamentarul criticând faptul că municipalitatea nu s-a înscris până acum în programul de construire de creşe gestionat de Ministerul Dezvoltării.

Back To Top