Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

sosiri pandemie aeroport otopeni
Categorie: Actual

Departamentul pentru Situații de Urgență a făcut o serie de precizări referitoare la carantinarea persoanelor care se întorc din țări aflate în zona galbenă sau zona roșie, după rata incidenței (VEZI DETALII). Principala dezbatere este legată de persoanele peste 16 ani care vin în România din state cu incidență peste 3/1.000 de locuitori și care sunt scutite de carantină doar dacă s-au vaccinat sau au trecut prin boală, nu și la prezentarea unui test Covid negativ.

“Conform celor comunicate de DSU, persoanele care sosesc din teritoriile / ţările cu risc epidemiologic ridicat (zona Galbenă şi zona Roşie) pot prezenta rezultatul negativ al unui test RT - PCR pentru exceptarea de la măsura carantinei”, au susținut, într-un comunicat de presă transmis vineri, reprezentanții Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT).

DSU lămurește situația: carantină cu sau fără test PCR negativ

“Ca urmare a răspunsului înaintat de către DSU  Asociației Naționale a Agențiilor de Turism - ANAT în care s-au solicitat informații referitoare la introducerea ”testării rapide ca metodă alternativă de acces pe teritoriul României” și în vederea  eliminării interpretărilor date  aferente răspunsului transmis inițial, facem următoarele precizări:

1. Regulile privind stabilirea măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din țările/teritoriile de risc epidemiologic ridicat fac obiectul Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 43 din 2021, cu modificările și completările ulterioare, care prevede, în detaliu, categoriile de persoane cărora urmează să le fie aplicată măsura carantinei precum și a categoriile de persoane care sunt exceptate de la măsurile menționate anterior, toate acestea, în funcție de nivelul de clasificare a ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic din care sosesc. 

2. Așadar, prezentarea rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii) conduce la:

- exceptarea totală de la carantină a persoanelor care sosesc din zonele Galbene de risc epidemiologic conform prevederilor art. 4 lit. b din  Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 43 din 2021 cu modificările și completările ulterioare;

- exceptarea totală de la carantină a copiilor cu vârsta mai mare de 6 ani și mai mică de 16 ani care sosesc din zonele Galbene sau Roșii de risc epidemiologic conform prevederilor art. 4 lit. e) și art. 5 lit. e) din  Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 43 din 2021 cu modificările și completările ulterioare;

- exceptarea parțială a persoanelor care rămân pe teritoriul național, pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) și care sosesc din zonele Roșii de risc epidemiologic conform prevederilor art. 5 lit. c din  Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 43 din 2021 cu modificările și completările ulterioare.

- exceptarea parțială a cetățenilor străini și apatrizilor, definiți potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare, care sosesc în România din țările terțe (altele decât statele membre ale Uniunii Europene, ale Spațiului Economic European sau Confederația Elvețiană) și rămân pe teritoriul național, pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) conform prevederilor art. 3, alin. (2) lit. b din  Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 43 din 2021 cu modificările și completările ulterioare.

În concluzie, întrucât solicitarea inițială a avut ca obiect transmiterea unor propuneri de a lua în considerare introducerea testării rapide, ca metodă alternativă pentru îndeplinirea condițiilor prevăzute în prezent prin HCNSU 43/2021, respectiv propunerea de a modifica limita de vârsta până  la care minorii sunt exceptați de la obligativitatea prezentării unui teste negativ RT-PCR pentru exceptarea de la măsura carantinei DSU s-a rezumat la transmiterea unui răspuns care să conțină informații, la nivel general, cu privire la exceptările de care beneficiază persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, fără a se circumstanția pentru fiecare situație în parte”, se arată în comunicatul transmis, vineri seară, de Departamentul pentru Situații de Urgență.

ANAT solicită noi excepții

Pe 12 iulie, ANAT a transmis o adresă către Guvernul României prin care solicita sprijinul pentru susţinerea în cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a introducerii testării rapide ca metodă alternativă de acces pe teritoriul României, “pentru a stimula atragerea de turişti străini şi pentru a ne alinia cu majoritatea statelor europene care acceptă deja această metodă de testare pentru a permite accesul persoanelor nevaccinate pe teritoriile lor”. Argumentul este că situația țărilor se modifică atât de repede încât, în unele cazuri, turiștii nu au timp să efectueze testul PCR.

O altă solicitare către autoritățile române se referă la schimbarea condițiilor de acces pe teritoriul României pentru minorii sub 12 ani pentru care nu există, deocamdată, opțiunea vaccinării.

O modificare în acest sens a fost făcută recent, când CNSU a decis ca toți copiii sub 6 ani să fie scutiți de carantinare, indiferent de zona din care vin, iar cei cu vârste între 6 și 16 ani să fie exceptați la prezentarea unui test Covid negativ (VEZI DETALII).

Carantină fără drept de apel

O altă situație care a fost adusă în atenția APH de o cititoare, se referă la persoanele care vin din zona roșie și care nu s-au putut vaccina, din cauza regulilor diferite, de la stat la stat, privind administrarea serului Covid (VEZI DETALII). De exemplu, Marea Britanie nu permite vaccinarea persoanelor sub 18 ani, prin urmare tinerii de 16-18 ani care sosesc în România din Regat nu au altă opțiune decât să petreacă 14 zile în carantină, dacă nu au trecut prin boală în ultima jumătate de an.

Foto ilustrație (Facebook/BucharestAirports)

Back To Top