permise false congo
Categorie: Actual

Peste 100 de români, unii apropiați ai clanurilor interlope, ar fi obținut permise de conducere eliberate de autoritățile din Republica Congo, deși nu au călcat niciodată pe continentul african. Documentele au fost ulterior preschimbate cu permise de conducere românești.

„Explozia” permiselor de conducere din Congo pe teritoriul României a început în toamna anului 2019. Serviciile publice comunitare pentru regim permise și înmatricularea vehiculelor din mai multe județe au început să fie luate cu asalt de persoane care dețineau permise de conducere categoria B sau de profesioniști eliberate de Republica Congo și solicitau preschimbarea lor cu permise românești.

Rețeaua era coordonată de un infractor fugar, dat în urmărire internațională de șase ani și era sprijinită de un funcționar al Ambasadei Republicii Democrate Congo în România.

Dosarul a fost instrumentat și de DIICOT Ploiești (VEZI DETALII). 

Prețul unui permis ajungea la 5.000 de euro

Potrivit documentelor din instanță, consultate de Libertatea, românii interesați să obțină în mod fraudulos permise de conducere și care în mod normal nu ar fi reușit să le obțină în România (unii pentru că nu știau să scrie, n.red.) plăteau între 2.000, 3.000 de euro sau chiar 5.000 de euro pentru un document.

Lista acuzațiilor

În timpul anchetei, peste 100 de persoane din București, Prahova, Teleorman, Dâmbovița și Ialomița au fost puse sub acuzare pentru aderare la grup infracțional organizat, instigare la fals intelectual, dare de mită, participație improprie la acces ilegal la un sistem informatic și uz de fals.

Citiți detalii despre acest subiect pe libertatea.ro.

Foto: libertatea.ro

Back To Top