pompieri prahoveni in grecia
Categorie: Actual

Astăzi au plecat spre Grecia peste 100 de pompieri români, cu tehnică și echipamente de intervenție, care îi vor sprijini pe omologii lor eleni în lupta cu incendiile de vegetație care au pus stăpânire pe teritoriul grecesc.

Conform informațiilor oferite de ISU Prahova, 12 pompieri prahoveni participă la această misiune, alături de colegi din Argeș, Alba, Hunedoara, Bihor, Sălaj, Dâmbivița, Dolj, Călărași, Buzău, Brașov, Ilfov și București.  De asemenea, ISU Prahova participă la această misiune cu o autospecială pentru stingerea incendiilor din păduri și un microbuz. Sprijinul internațional pe care România îl acordă autorităților din Grecia s-a realizat în baza solicitării de asistență internațională formulată de guvernul elen prin Mecanismul European de Protecție Civilă. Totodată, important de menționat este faptul că România participă pentru prima dată la o misiune internațională specializată pe incendii.

Misiune dificilă

Astfel, ajutorul din partea României va fi format din 108 pompieri salvatori cu 23 de autospeciale (6 autospeciale de stingere incendii de pădure, 2 cisterne, 1 centru de comandă, 4 containere Multirisc, 1 autocamion, 1 autocar de intervenție, 2 microbuze, 4 autospeciale de primă intervenție și comandă). Misiunea salvatorilor va fi una dificilă, care implică riscuri, și va dura, în principiu, 10 zile, cu posibilitatea de prelungire, dacă autoritățile elene vor solicita acest lucru.

Back To Top