Categorie: Actual

Pompierii români detaşaţi în Grecia au început duminică dimineaţă intervenţia, în sprijinul omologilor eleni care se luptă de zile întregi cu flăcările care mistuie suprafeţe extinse de teren.

La această misiune vor participa în primă fază 35 de subofițeri care încadrează 6 autospeciale de stingere cu apă și spumă și 2 cisterne. Alături de ei vor mai fi 4 ofițeri români, însărcinați cu dublă responsabilitate, coordonarea primului modul de intervenție, respectiv menținerea unei legături permanente cu ofițerul elen delagat în asistarea și buna desfășurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români, a anunţat astăzi ISU Prahova, într-un comunicat. În urma primelor discuții avute cu ofițerul elen, schimbarea personalului operativ este planificată a fi efectuată la 6 ore.

Pe acelaşi subiect: 12 pompieri prahoveni participă la misiunea de stingere a incendiilor din Grecia

Totodată, reamintim faptul că autoritățile elene au rol principal în coordonarea întregii misiuni, aceștia fiind responsabili de configurarea planului de intervenție, gruparea numerică a forțelor și efectivelor care alcătuiesc un modul pregătit în a acționa în vederea limitării răspândirii incendiilor de vegetație.

Back To Top