amenzi gunoaie politia locala ploiesti
Categorie: Actual

Polițiștii locali ploieșteni au desfășurat, săptămâna trecută, controale tematice privind respectarea prevederilor legale în executarea lucrărilor de construcții, pe șantierele în lucru de pe străzile Târgoviștei, Th. Aman, Caporal Dumitrescu, Lupeni, Râfov, Bărcănești, Carpați, Țintea și Veniamin Costache.

„În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 12.500 lei pentru ocuparea domeniului public cu materiale fără autorizările legale, pentru neasigurarea degajării deșeurilor din construcții prin a căror manipulare se produce o cantitate de praf care depășeste concentrația admisă și pentru nemenținerea curățeniei și a ordinii în șantiere. Controalele pe această temă se vor desfășura în continuare, în vederea asigurării respectării  prevederilor legale în materie și a unui mediu curat și sigur pentru cetățeni”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Locale Ploiești.

11 amenzi pentru operatorul de salubritate

De asemenea, polițiștii locali ploieșteni au aplicat 16 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 31.500 lei „pentru depistarea de fapte contravenționale ce au constat atât în abandonarea de deșeuri menajere și asimilabile acestora, resturi vegetale, resturi de materiale de construcții, electrocasnice și mobilier scos din uz pe domeniul public, cât și pentru neasigurarea prestării serviciului de salubrizare - conform prevederilor contractuale și regulamentului de salubrizare, dar și pentru neefectuarea curățeniei și igiena căilor publice de către operatorul serviciului de salubrizare”. Din totalul sancțiunilor contravenționale menționate anterior, un număr de 11 amenzi au fost aplicate operatorului serviciului de salubrizare, iar restul de cinci amenzi unor persoane fizice.

Totodată, au fost întreprinse verificări în cazul unui număr de 26 sesizări înregistrate din partea cetățenilor, efectuându-se și 34 de monitorizări pe raza municipiului.

Back To Top