arest preventiv maini catuse
Categorie: Actual

Tribunalul Prahova a emis, marți, la solicitarea procurorilor, mandat de arestare preventivă pe numele unui angajat al Centrului de Recuperare Neuropsihică Călineşti, în urma decesului unui pacient, la câteva zile după ce acesta ar fi fost lovit de un angajat al unității.

Persoana bănuită a fost inițial reținută, iar acum arestată preventiv pentru 30 de zile printr-o hotărâre executorie, care care nu este definitivă și poate fi contestată de inculpat.

Cronologie

“La data de 5 august, a.c., în jurul orei 11.00 poliţiştii Secției nr. 2 de poliție Rurală Florești au fost sesizați de către personalul medical din cadrul Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihică Călinești, despre faptul că la aceeaşi dată în jurul orei 6.50 un pacient în vârstă de 61 de ani a decedat.

În cursul aceleiași zile, polițiștii au dispus efectuarea necropsiei bărbatului, fiind realizată la data de 6 august de către Serviciul de Medicină Legală Ploiești.

În urma necropsiei, procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, a opinat schimbarea încadrării juridice din Ucidere din culpă în loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Cercetările sunt continuate de către procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova”, a anunțat, sâmbătă, IJP Prahova.

Angajatul bănuit a fost inițial reținut, pentru 24 de ore.

Cum s-ar fi produs nenorocirea

Surse judiciare au declarat pentru Agerpres că pacientul a avut un conflict, pe 1 august, cu o altă persoană internată în centru, iar un angajat al unităţii ar fi intervenit pentru aplanare, lovindu-l pe cel care ulterior a decedat. La acel moment, medicul centrului era în concediu şi a revenit la serviciu pe 4 august, când s-a constatat că pacientul se simţea rău. Acesta a fost dus la spital, însă nu a fost dispusă internarea lui, bărbatul revenind la centrul din Călineşti, unde a decedat a doua zi.

Verificări în toate centrele DGASPC din județ

Președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, a cerut Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) luarea, cu celeritate, a tuturor măsurilor legale, inclusiv demiterea șefei Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Persoane Adulte cu Handicap Călineşti, în contextul decesului în condiții suspecte a unui pacient internat în respectiva unitate. În același timp, Iulian Dumitrescu a dispus declanșarea unei acțiuni de control în toate centrele subordonate DGASPC Prahova (VEZI DETALII).

Conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova a anunţat marți că directorul unităţii a fost mutat (VEZI DETALII), dar și a dispus constituirea unei comisii de cercetare disciplinară prealabilă care va analiza situația din cadrul Centrului de Recuperare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Handicap Călinești (VEZI DETALII).

 

Foto ilustrație

Back To Top