sedinta salubritate prefectura
Categorie: Actual

Prefectul de Prahova, Cristian Ionescu, a convocat reprezentanții instituțiilor cu atribuții de control privind sănătatea publică și protecția mediului, precum și conducerea societăților implicate în managementul deșeurilor, la o discuție privind situația salubrității din municipiul Ploiești și identificarea măsurilor care pot îmbunătăți starea actuală.

La întâlnire a fost participat și primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, alături de administratorul public al Consiliului Județean Prahova, Anna Maria Vasile și cei doi subprefecți, Alexandru Vane și Felix Bulearcă. Au fost prezenți și reprezentanți ai Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, Direcției de Sănătate Publică Prahova, Garda de Mediu, APM Prahova, DSV Prahova, ADI Parteneriatul pentru Managementul Deseurilor Prahova, Rosal Grup, Solid Waste Operation și Vitalia Servicii pentru Mediu și Tratarea Deșeurilor. În cadrul întâlnirii s-a menționat că în perioada următoare se va desfășura o amplă acțiune de strângere a deșeurilor din toate zonele orașului.

„Eșecul serviciului de salubritate nu este prevăzut ca tip de risc”

„Problemele privind salubritatea în municipiul Ploiești, sesizate de administrația locală nu au rămas fără răspuns. Personal, prefectul județului Prahova, Cristian Ionescu a solicitat instituțiilor cu atribuții de control privind sănătatea publică și protecția mediului, să constate și să aplice măsurile legale. Mai mult, pentru a veni în sprijinul municipalității, în cadrul întâlnirii care a avut loc astăzi la Palatul Administrativ, acesta a anunțat că a făcut demersurile necesare pentru modificarea legislației privind managementul tipurilor de risc. Potrivit legislației în vigoare, eșecul serviciului de salubritate nu este prevăzut ca tip de risc. Astfel a fost transmisă, către Guvernul României, propunerea de modificare a HG nr. 557/2016, privind managementul tipurilor de risc, în sensul introducerii în Anexă, la pozitia 17 Tipul de risc – Eșecul utilităților publice/Risc asociat – Eșecul serviciului de salubritate. Această modificare legislativă ar permite administrațiilor publice locale să ia măsuri rapide, atunci  când se impune într-o astfel de situație”, a transmis Prefectura Prahova.

Back To Top