Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

analize aba laborator
Categorie: Actual

Autoritățile sunt în alertă după ce, vineri seară, DSP Prahova a anunțat că apa distribuită în municipiul Câmpina, prin rețeaua publică, nu este potabilă. Potrivit primarului Alin Moldoveanu, pe o ramificație a rețelei a fost depistată prezența unei bacterii periculoase. Comitetul Local pentru Situații de Urgență s-a reunit, aseară, pentru adoptarea primelor măsuri, în vederea informării și sprijinirii populației. De asemenea, a fost emis un mesaj prin RO-Alert, locuitorii din Câmpina fiind atenționați să nu folosească apa din rețeaua publică pentru băut sau la gătit. Operatorul de apă și canalizare, Hidro Prahova, a transmis la rândul său o alertă, instituind restricții la nivelul întregului municipiu.

Criza apei potabile s-a declanșat brusc, aseară, la Câmpina, al doilea municipiu al județului Prahova, cu aproximativ 36.000 de locuitori, potrivit datelor de la Evidența Populației. Direcția de Sănătate Publică Prahova a dat alarma ca urmare a rezultatelor obținute după analizarea unor probe de apă din rețeaua publică a orașului.

Hidro Prahova: “Măsuri restrictive în tot municipiul, în perioada 13-17 august”

“În urma sesizării primite telefonic din partea Direcției de Sănătate Publică Prahova, cu privire la calitatea apei, societatea HIDRO PRAHOVA SA anunță că impune măsuri restrictive în ceea ce privește consumul de apă pentru abonații din municipiul Câmpina, în perioada 13-17.08.2021. Direcția de Sănătate Publică Prahova avertizează că apa distribuită nu îndeplinește condițiile de potabilitate, conform reglementărilor în vigoare.

Apa nu poate fi utilizată pentru băut sau gătit, pentru prepararea formulelor de lapte reconstituit sau ceaiuri. Apa poate fi folosită numai pentru spălat și în alte scopuri menajere sau care nu determină contaminarea alimentelor.

Aceste interdicții se vor menține până la încadrarea apei distribuite în parametrii de potabilitate, conform Anexei 1 din Legea 458/2002 - cu modificările și completările ulterioare”, a informat operatorul Hidro Prahova printr-un comunicat de presă în care a anunțat și că accelerează lucrările de spălare-igienizare a sistemului de apă care alimentează municipiul Câmpina. Totodată, a intensificat programul de monitorizare a calității apei, conform reglementărilor în vigoare.

Potrivit unor evaluări preliminare, străzile afectate de această decizie sunt: Drumul Taberei (de la rezervorul Mușcel, până la intersecția cu strada Voila), Voila (de la intersecția străzii Drumul Taberei până la Spitalul Voila), Silvicultorului, Buciumului, precum și Spitalul Voila.

Societatea HIDRO PRAHOVA SA a extins însă măsura de restricție a consumului de apă potabilă asupra municipiului Câmpina, pentru prevenție și eliminarea oricărui risc privind starea de sănătate a populației”, mai menționează sursa citată.

Măsuri urgente

Primarul Alin Moldoveanu a convocat, vineri seară, Comitetul Local pentru Situații de Urgență, la nivelul municipiului fiind adoptate primele măsuri pentru a veni în sprijinul populației.

Astfel:

- HIDRO PRAHOVA va asigura containere cu apă potabilă la Spitalul Municipal și Spitalul de Psihiatrie Voila, la centrele de asistență socială și la Piața Centrală.

- Poliția Locală va distribui în toate cartierele municipiului, la persoane fizice și agenți economici, în această noapte, comunicatul HIDROPRAHOVA cu privire la măsurile de restricție în consumul apei.

- Trimiterea unui mesaj prin RO-ALERT pentru înștiințarea populație, lucru pe care ISU Prahova l-a și făcut înainte de finalizarea ședinței.

“Trebuie să vă spun că, din punctul meu de vedere, atât HIDRO PRAHOVA, cât și Direcția de Sănătate Publică au respectat legea, comunicările făcute fiind în conformitate cu prevederile legale pentru astfel de situații”, a transmis edilul care a lansat, la rândul său, un apel către populație, să nu consume apa distribuită în rețeaua publică.

Analizele au identificat prezența unei bacterii periculoase

Edilul a furnizat și primele detalii cu privire la rezultatele analizării probelor de apă de la Câmpina. “Pe o ramificație a rețelei HIDRO PRAHOVA din cartierul Voila s-a descoperit, de către DSP Prahova, în urma analizelor efectuate, că apa este infestată cu bacteria Clostridium, despre care nu știm, în acest moment, de unde provine. Conform specialiștilor, infecția cu această bacterie se manifestă, de regulă, printr-un sindrom diareic, care poate avea o evoluție severă. Am cerut Spitalului Municipal ca la CPU să se știe situația și să se intervină ca atare în cazul în care se prezintă persoane cu simptome specifice infestării cu bacteria Clostridium. Am luat legătură cu DSP Prahova, iar recomandarea acestei instituții este că apa poate fi consumată după 10 minute de fierbere și apoi răcire. Comitetul local pentru situații de urgență își va asuma această recomandare doar după ce DSP va transmite un document scris”, a mai precizat Alin Moldoveanu, primarul municipiului Câmpina.

Update 14 august, ora 12.00

Noi precizări din partea HIDRO PRAHOVA, despre introducerea măsurilor restrictive privind consumul de apă în municipiul Câmpina

Back To Top