arest preventiv
Categorie: Actual

Infirmierul de la Centrul de Recuperare Neuropsihică Călineşti, care a bătut fără niciun motiv un pacient în vârstă de 61 de ani, venise beat la serviciu, explică magistrații Tribunalului Prahova în motivarea deciziei referitoare la luarea măsurii arestului preventiv, față de angajatul unității respective.

Victima, diagnosticată cu "tulburare de personalitate polimorfă pe fond etilic cu fenomene deteriorative şi decompensări frecvente", ar fi intervenit într-un conflict între mai mulți pacienți, însă a fost lovită de către un infirmier. Incidentul a avut loc pe 1 august, iar pe 4 august, când a revenit din concediu, medicul a constatat că bărbatul de 61 de ani se simțea rău, prezentând fractură humerus stâng şi fracturi costale. O ambulanță a transportat pacientul la spital, de unde a fost trimis înapoi la centru, unde bărbatul a decedat, pe 5 august.

Medicii legiști cred că există legătură indirectă între leziunile victimei și deces

Necropsia cadavrului a relevat faptul că moartea pacientului "a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii acute survenite în evoluţia unor focare de fractură (fractură humerus stg şi arcuri costale laterale C6-C7-C8-C9 hemitorace stg) complicată cu tromboembolie pulmonară şi hemotorax stg", potrivit Antena 3. Medicii legişti au apreciat că leziunile traumatice descrise s-ar fi putut produce prin lovire cu/sau de corpuri şi/sau planuri dure şi ar putea data cu 5-6 zile anterior datei decesului. S-a concluzionat că între leziunile traumatice şi deces există legătură de cauzalitate indirectă.

O colegă susține că infirmierul era beat

"Sus-numita a declarat că se afla în tură cu infirmierul..., care a întârziat la serviciu, unde a venit în jurul orelor 21,30 - 22,00, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice”, se arată în motivarea instanței.

Infirmierul în cauză a fost arestat preventiv (VEZI DETALII). 

Citiți mai multe pe antena3.ro.

Back To Top