Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

Cătălin Predoiu, deputat PNL și fost ministru al Justiției, consideră că Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) ar fi putut fi desființată de la începutul acestui an, numai că modificarea proiectului a avut ca rezultat pierderea avizului Consiliului Superior al Magistraturii și ”susținerea politică”.

Cătălin Predoiu susține că era obligația USR PLUS, care și-a asumat conducerea Ministerului Justiției, prin Stelian Ion, să păstreze consensul din sistemul judiciar și să obțină avizul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). ”SIIJ putea fi desființată încă din februarie 2021, pe baza proiectului elaborat de Ministerul Justiției cu un an înainte și depus la CSM, care era favorabil atunci acelui proiect. În 2020, am avut proiectul, am avut un consens construit în CSM, dar nu am avut majoritate parlamentară, care aparținea PSD. La începutul lui 2021, după alegeri, erau toate «piesele» aliniate: proiect, consens CSM și majoritate parlamentară. Dar Ministerul a «umblat» neinspirat pe proiect, a pierdut consensul în CSM și, pe cale de consecință, fără avizul CSM, s-a pierdut coeziunea majorității parlamentare în jurul subiectului. Acestea sunt faptele. Pe baza lor, e ușor de văzut că s-a greșit strategia la Minister”, explică fostul ministru al Justiției evoluția situației care a dus la blocajul politic din prezent.

Mită în cafenele

Fostul ministru al Justiției spune că și cei care comit fapte de corupție și-au schimbat modul de acțiune, ceea ce ridică reale probleme pentru anchetatori, unii reclamând chiar că situația a scăpat de sub control. ”Mita se ia mai nou în cafenele din străinătate, unde se predă cheia casetelor de valori din seifurile băncilor unde este depusă în prealabil. „Prinde orbul, scoate-i ochii”, dacă mai poți. Știu toate aceste lucruri de la procurori cu care am discutat direct și care sunt disperați că nu mai pot ține situația în frâu”, susține Predoiu. O altă problemă este, în continuare, capacitatea parchetelor de a obține informații-cheie în timp real, după ce SRI a fost scos din anchetele penale, în care se făceau, în colaborare, filaje și interceptări.

Back To Top