Categorie: Actual

Federaţia Română de Baschet organizează un trial în Ploieşti dedicat copiilor sub 14 ani, cu ţinta de a pregăti o generaţie de excepţie pentru Campionatul Mondial U19 din 2027, pe care România doreşte să-l găzduiască. La selecţia din Parcul Municipal Vest, desfăşurată cu sprijinul Primăriei, iau parte 200 de copii talentaţi şi peste 20 de antrenori din toată ţara.

Primăria Ploieşti şi Federaţia Română de Baschet au organizat astăzi o conferinţă de presă cu privire la eveimentul de la Parcul Municipal Vest, eveniment care tot astăzi intră în etapa a doua, pentru care au fost selectaţi 96 dintre cei 200 de sportivi prezenţi iniţial. Trialul le oferă o ocazie de perfecţionare, sub îndrumarea federaţiei internaţionale de profil, şi celor 23 de antrenori din toată ţara prezenţi. La eveniment participă 21 de sportivi şi 7 antrenori din Ploieşti.

Preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Carmen Tocală, a precizat că, pe lângă activităţile de selecţie şi pregătire, FRB vrea să anseze şi o serie de programe cu caracter educaţional şi social, vorbind cu această ocazie şi despre o competiţie între primării. "Este o strategie mai amplă, copiii de 12, 13, 14 ani intră într-o pregătire timpurie. Vom avea trei selecţionate naţionale, pentru că o singură echipă nu ar fi destul, nu avem voie să pierdem copii care vor să facă performanţă. Şi atunci vor continua 48 de copii, câte 16 la loturile A, B şi C, pe o perioadă de şase ani, până în 2027, când intenţionăm să organizăm acasă Campionatul Mondial pentru categoria sub 19 ani, exact categoria la care se vor putea încadra ei. (...) Am ales Ploieştiul pentru că are o bază excepţională şi o administraţie care ne sprijină. Ne dorim să naştem o competiţie pentru primării, cei care vor participa şi vor sprijini activitatea copiilor şi juniorilor sunt cei care vor avea prioritate în programele noastre sociale şi educaţionale. Pentru viitor, vrem ca în Ploieşti să dezvoltăm activitate şcolară, vom începe cu un proiect în grădiniţe, vom avea proiectele de liceu, pentru baschet 3 la 3, şi evident că modelul pentru performanţă trebuie urmat", a declarat preşedintele FRB.

La rândul său, primarul Andrei Volosevici a făcut un apel la mişcare. "Este o onoare pentru noi, ca Primărie, să fim implicaţi în această activitate şi să putem să susţinem sportul, să mai scoatem copiii de la calculator şi să susţinem în orice formulă performanţe, pentru că de fapt se face o selecţie pentru performanţă. Nu s-a pus problema să nu susţinem acest lucru, oricând reprezentanţii Federaţiei sunt primiţi cu dragă inimă şi au tot suportul Primăriei şi al structurilor subordonate. Sper ca această activitate să ducă la selecţionarea unor sportivi de calitate şi performanţa să fie din ce în ce mai mare, pentru că este nevoie", a afirmat primarul, care i-a mulţumit lui Cătălin Burlacu, fost baschetbalist la Asesoft şi antrenor la CSM Ploieşti, instalat de curând pe postul de manager general al Federaţiei.

Back To Top