Categorie: Actual

Dacă sunteți în căutarea unei ținute noi, ar trebui să cumpărați pantalonii din poliester care costă 20 lei sau să cheltuiți 200 lei pentru o pereche din lână? Când aveți nevoie de o canapea nouă, este mai bine să mergeți la IKEA și să cheltuiți câteva sute de lei sau să cumpărați o canapea de 3.000 de lei de la un producător local de mobilier? Dacă aveți nevoie de o mașină de tuns iarba, alegeți un model standard, cu împingere, sau investiți într-un tractoraș de tuns iarba?

Când faceți cumpărături, este ușor să presupuneți că o etichetă de preț mai mare înseamnă întotdeauna un produs mai bun. La asta vor majoritatea producătorilor să vă gândiți. În caz contrar, puțini oameni ar cheltui mai mult când ar putea obține același articol pentru mai puțin.

Deși există momente în care este logic să vă gândiți la calitate peste preț, în câteva cazuri, este mai bine să economisiți bani și să cumpărați opțiunea mai puțin costisitoare. În alte cazuri, s-ar putea să plătiți mai mult acum, dar veți ajunge să economisiți bani pe termen lung.

Puteți susține că este mai bine să alegeți calitatea, atunci când vine vorba de obiecte care se poartă pe corpul dvs. spunându-vă acest lucru: aveți un singur corp. Cât de bine îl tratați determină nu numai cât va rezista, ci și cât de bine. Acestea fiind spuse, nu trebuie să cheltuiți întotdeauna mai mult pe produsele pe care le cumpărați pentru a le purta sau a le consuma. Uneori, eticheta de preț este determinată de brand și nu este o reflectare reală a calității produsului.

Îmbrăcăminte

Merită să cheltuiți mai mult pentru calitate atunci când cumpărați haine. Cu cât o haină este mai bine făcută, fie că este vorba de blugi, tricou sau un blazer, cu atât va rezista mai mult. Îmbrăcămintea de calitate superioară este, de asemenea, mai ușor de îngrijit decât lucrurile ieftine. Dacă ați aruncat vreodată o pereche de pantaloni scurți de vâscoză ieftini sau o bluză din poliester în mașina de spălat și când ați scos-o nu mai arăta ca ea însăși, știți despre ce vorbesc.

Îmbrăcămintea de calitate rezistă mai mult datorită materialului mai bun și a construcției mai bune. Dacă nu sunteți sigur dacă o piesă vestimentară este de înaltă calitate, ochii și mâinile vă pot spune.

Mai întâi, simțiți țesătura. O textură aspră este adesea un semn al unei țesături de calitate inferioară, cu excepția cazului în care este menită să fie ușor dură, cum ar fi un tweed sau unele tipuri de mătase. Nu doriți să aveți nici găuri sau fire libere în țesătură. Apoi, ridicați țesătura la lumină. În cazul bumbacului sau lânii, nu doriți să puteți vedea complet prin țesătură.

Aruncați o privire atentă la cusăturile de pe îmbrăcăminte. Una dintre modalitățile prin care producătorii de haine încearcă să reducă costurile este prin omiterea cusăturilor de calitate. Trageți ușor haina de fiecare parte și uitați-vă la ce se întâmplă cu cusătura. Dacă este o cusătură de calitate, nu se va despărți ușor atunci când o trageți.

Încălțăminte

Când vine vorba de încălțăminte pe care o veți purta, aveți nevoie de pantofi care să poată rezista utilizării și abuzurilor zilnice, fără să vă uitați în urmă.

Pantofii de calitate slabă vă fac picioarele să transpire, deoarece acestea nu pot „respira”. Vă zgârie călcâiele și vă provoacă vezicule. Cu cât pantoful este mai ieftin, cu atât talpa de cauciuc sau plastic se uzează mai repede. Dacă un pantof sintetic sau din plastic se zgârie, nu le puteți remedia cu cremă sau lac de încălțăminte. În plus, pantofii din plastic sau sintetici nu se potrivesc adesea la fel de bine ca pantofii din piele, deoarece materialul sintetic nu se întinde niciodată sau nu se modelează pe picioare.

Împreună cu pantofii de zi cu zi, este logic să investiți în calitate atunci când cumpărați pantofi pentru un scop special. Pantofii de alergare greșiți vă pot dezavantaja performanța, o pereche de bocanci de drumeție care nu au o aderență bună pot face din călătorie un eveniment periculos, iar cizmele de lucru care nu oferă o protecție prea mare pot duce la accidentare.

Ceasuri

Un ceas bun trebuie să vă poată arăta ora cu precizie. De fapt, nu suntem siguri cum ar putea un ceas de 50 USD să distingă ora diferit de un Rolex de 50.000 USD sau de ce o persoană obișnuită ar avea nevoie de un ceas atât de scump, cu excepția unui simbol de status.

După cum se dovedește, un ceas digital foarte ieftin este mai bun în a spune cu exactitate ora decât atât un ceas obișnuit, cât și un Rolex scump.

Back To Top