Categorie: Actual

Dupa Daniela Lică, (despre care Actualitatea Prahoveana a scirs aici) care este profesor Merito din 2017, începând de miercuri, 8 septembrie, Ploieştiul mai are încă un laureat. Liviu Drăghici de la Liceul Tehnologic, Administrativ şi de Servicii “Victor Slăvescu” Ploieşti a fost premiat în cadrul Galei Merito 2021. Evenimentul, care se află la cea de-a șasea ediție, s-a desfășurat la București sub înaltul patronaj al preşedintelui României şi sub privirile ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Liviu Draghici, profesorul pe care Victor Preda l-a avut invitat la Actualitatea Live la inceputul acestui an, are o viziune interesanta despre educatie si despre meseria de profesor: “Din punct de vedere pedagogic, vreau să fiu profesorul pe care l-aș vrea pentru copiii mei. Iar din punct de vedere economic, să îi învăț pe elevi ca și cum, după ce termină liceul, ar trebui să le las pe mână banii mei. Și chiar așa s-a întâmplat cu 11 dintre foștii mei elevi – i-am angajat la cafenea, deci le-am lăsat pe mână banii mei”.

Distincţie acordată profesorilor cu vocaţie din România

Modul in care le expune elevilor principiile banilor,  proiectele implementate la Asociatia Ai Carte pe care a fondat-o in 2013 si diversele initiative antreprenoriale l-au adus in atentia Romanian Business Leaders, asociatia antreprenorilor romani care implementeaza proiectul Merito. Proiectul constă în căutarea, identificarea, documentarea și premierea profesorilor cu vocație din învățământul românesc, acei oameni care produc o schimbare si care devin modele pentru elevii lor. Profesorul prahovean a fost selectat alaturi de 11 profesori din peste 600 de nominalizari primite in acest an. Nominalizarile profesorilor se pot face de catre elevi, fosti elevi, parinti sau alti profesori iar procesul de selectie, care dureaza aproape un an, implica o documentare riguroasa urmata de o serie de discutii cu elevi, profesori si presoane cu influenta in comunitatea locala despre profesorul nominalizat.

Cei 12 profesori premiati in acest an sunt:

– Anca Boțoroagă, director Școala gimnazială „Aurel Decei” Gura Râului, Sibiu

– Ioana Baboș, profesor pentru învățământul prima Școala gimnazială „Gheorghe Lazăr”, Zalău

– Adriana Bălaj, profesoară de istorie și științe sociale Școala gimnazială nr. 1 și Școala gimnazială Babel, Timișoara

– Mihaela Bucșa, profesoară de fizică Școala gimnazială Sânpetru, Brașov

– Laura Stifter, profesoară de religie și științe socio-umane Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza”, București

– Liviu Gelu Drăghici, profesor de științe economice Liceul Tehnologic Administrativ si de Servicii “Victor Slavescu” Ploiesti

– Teodora Coman, profesoară de limba și literatura română Școala gimnazială nr. 18, Sibiu

– Cătălin Zaman, profesor de limba și literatura română, Clondiru, Ulmeni, Buzău

– Daniela Elena Ionele, profesor de științe tehnice și instruire practică Colegiul Tehnic „August Treboniu Laurian”, Agnita

– Marișca Morari, profesoară pentru învățământ preșcolar Grădinița nr. 28, Baia Mare

 – Emanuela Patrichi, profesoară pentru învățământul primar Școala Gimnazială „Dacia”, Târgu Mureș

– Florentina Tituleac, profesoară pentru învățământul primar Școala gimnazială nr. 5, Săcele, Brașov Cei 12 profesori premiați se alătură comunității Merito formată de alți 55 de profesori din toată țara. Povestile lor si detalii despre gala puteti citi aici.

Back To Top