Categorie: Actual

Prezent la Liceul Tehnologic Carol I din Valea Doftanei, președintele Klaus Iohannis a declarat că sistemul de educație poate beneficia de alocări importante prin intermediul programului de reziliență.

”Prin implementarea Proiectului <<România Educată>> și cu sprijinul alocărilor record prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență, avem de acum șansa unică de a transforma radical mediul școlar. Există oportunitatea istorică de a realiza lucruri de amploare, amânate de decenii, precum dotarea laboratoarelor școlare, măsuri concrete pentru a preveni abandonul școlar, susținerea învățământului profesional dual sau digitalizarea administrației școlare”, a declarat Iohannis. Președintele a vorbit și despre necesitatea unor concursuri corecte și transparente pentru funcțiile de directori de școli, spunând că un management eficient poate schimba radical lucrurile și poate crea tot mai multe insule de excelență.

De asemenea, Iohannis a vorbit despre desfășurarea anunului școlar în condiții de pandemie: ”Menținerea școlilor deschise cu prezența fizică depinde de responsabilitatea fiecăruia dintre noi, respectarea normelor sanitare și vaccinare fiind esențiale. Trebuie să fim cu toții conștienți că pandemia nu s-a încheiat. Este important să respectăm cu strictețe măsurile stabilite de autorități, pentru a ne proteja pe noi și pe cei dragi nouă. Prin efortul nostru colectiv, creștem șansele de a avea în acest an un proces educațional relativ normal pentru toți elevii”.

Sursî foto: edupedu.ro

Back To Top