Categorie: Actual

Fostul lider PNȚCD Vasile Lupu a transmis un „ultim apel” membrilor PNL, dezamăgit de activitatea politică din interiorul partidului de guvernământ.

„De la vârsta de cinci ani, am așteptat să se termine cu regimul comunist. Înainte de 1989, nu am votat niciodată. Am înțeles de la început că votul în comunism era o mascaradă. După 1989, am intrat în politică cu dorința de a schimba în bine lucrurile și, în final, am trăit drama distrugerii celui mai popular partid istoric înainte de comunism. Apoi, nu am avut încredere decât în al doilea partid istoric căci, după convingerile și experiența mea, un partid fără istorie nu are nici viitor. Acum trăiesc drama distrugerii celui de-al doilea partid istoric, exact după tipicul destrămării PNȚCD. Rezistă doar continuatorul partidului comunist, sub diferite forme, căci acolo s-au strâns oameni cu experiență în administrație, care își cunosc mai bine interesele și care au înțeles mai repede că, numai rămânând la un loc, pot fura toți și stăpâni țara.

Rolul lui Câțu de astăzi în PNL l-a jucat în PNȚCD Ciorbea. La fel, cu un trecut necunoscut, acoperit de serviciile secrete, mințind și promițând în stânga și în dreapta, a ajuns prim ministru. N-a știut nimeni că este cercetat într-un dosar penal cu sute de milioane dolari pagubă pentru devalizarea Uniunii Generale a Sindicatelor și avea nevoie, urmând dreapta la guvernare, să scape de urmărirea penală. Parchetul, controlat de stânga, chiar sub guvernarea țărănistă, i-a ținut dosarul în sertar până când faptele s-au prescris, serviciile secrete acoperindu-i trecutul, până când a reușit să predea numele și sediul partidului altui ticălos, Aurelian Pavelescu.

La guvernare, după ce a spart coaliția, cu ajutorul PD, jucat acum de USR, în anul 2000 a determinat PNȚCD să candideze în alegeri într-o alianță, și nu în numele partidului, cum ar fi intrat în parlament, scoțându-l în afara scenei parlamentare. După alegeri, când Congresul a adus în fruntea partidului pe profesorul Andrei Marga, președinte și prim-vicepreședinte Vasile Lupu, a reușit să mobilizeze „miticii” de București, speriați că nu vor mai prinde posturi de miniștrii cu așa conducere și, trecând peste statut, lege și constituție, i-au exclus din partid pe toți cei care nu l-au acceptat pe Victor Ciorbea. Și așa, două sute șaptezeci de lideri județeni și locali au fost dați afară din partid cu somație de la executorul judecătoresc. După ce Pavelescu a pus mâna pe cheia și pe sediul partidului, sprijinit de autorități și servicii, Victor Ciorbea și-a primit răsplata, ajungând cu sprijinul PSD avocatul poporului, cu un venit de nabab, ca în prezent, într-o vilă la Snagov, să-și poată cheltui banii sindicatelor păgubite.

În concluzie, de reținut, este că mijlocul cel mai sigur de demolare al unui partid este intrarea cu bocancii în statut, călcarea legilor și a constituției. Aceasta este posibil pentru că stânga, în legea partidelor politice, a exceptat controlul legalității de către instanțele judecătorești a activității partidelor politice.

Așadar, în ceasul al 12-lea, cu dragoste frățească și cu o profundă compasiune, mai fac un apel la liberali să-l oprească pe Câțu și doar să îi spună: Câț de aici!”, a transmis fostul lider țărănist.

Back To Top