Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

vaccin anti covid pfizer
Categorie: Actual

Autoritățile române demarează, pe 28 septembrie, o nouă etapă a campaniei de vaccinare împotriva Covid-19, mai exact dau startul administrării celei de-a treia doze. Aceasta va putea fi făcută de oricine are mai mult de 6 luni de la administrarea dozei a doua, cu oricare dintre vaccinurile pe bază de ARN mesager. 

Doza de rapel se va efectua numai cu vaccinurile pe bază de ARN mesager, indiferent de schema inițială. Astfel, persoanele vaccinate cu Astra Zeneca vor primi doza 3 cu unul dintre vaccinurile produse de companiile Pfizer&BioNTech sau Spikevax (Moderna), a anunțat Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV). Sursa citată mai menționează că, având în vedere că în România imunizarea cu Johnson&Johnson a început la data de 4 mai, pentru persoanele imunizate cu acest vaccin nu este necesară, la acest moment, administrarea dozei de rapel. Detaliile privind această recomandare vor fi stabilite în perioada următoare, pe măsură ce vor fi disponibile noi date științifice.

Categorii eligibile și recomandări “ferme” pentru vaccinare

“Având în vedere evoluția epidemiologică severă din România și necesitatea asigurării protecției maximale a cetățenilor împotriva maladiei COVID-19, membrii CNCAV au hotărât în unanimitate, pe baza datelor științifice disponibile, necesitatea administrării dozei de rapel, începând cu data de 28 septembrie, pentru toate persoanele care au mai mult de 6 luni de la administrarea dozei a doua, cu oricare dintre vaccinurile pe baza de ARN mesager”, a informat CNCAV.

Pe de altă pate, autoritățile subliniază că administrarea celei de-a treia doze este “ferm recomandată” persoanelor cu risc mare de dezvoltare a unor forme severe – persoane vulnerabile (cei peste 65 de ani, persoanelor cu boli cronice - indiferent de vârstă, persoanelor din centrele medico-sociale și alte categorii vulnerabile prevăzute în strategia națională de vaccinare, dar și  persoanelor cu risc mare de expunere (personal medico-social și din învățământ).

“Aceste măsuri sunt deosebit de importante pentru menținerea bunei funcționări a sistemului de sănătate și a unităților de învățământ. Accesul la vaccinare este permis și altor categorii populaționale care au cel puțin 6 luni de la administrarea dozei 2 de vaccin, indiferent dacă au istoric de trecere prin boală”, au explicat reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Programarea persoanelor pentru administrarea celei de-a treia doze (rapel)

Programarea se va realiza, ca și până acum, prin prezentarea directă în centrele de vaccinare sau prin intermediul platformei naționale de programare la vaccinare, iar pentru persoanele din centrele medico-sociale și rezidențiale, imobilizate la domiciliu sau fără adăpost se va apela la ajutorul echipelor mobile puse la dispoziție de către direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București.

Beneficiarii vor primi adeverințe de vaccinare unde va fi specificată schema de vaccinare, cu menționarea celor trei doze efectuate.

Back To Top