sosiri otopeni
Categorie: Actual

ITM Prahova a emis o informare pentru românii care intenționează să lucreze în Marea Britanie că, din 1 octombrie, accesul în Regatul Unit pentru străinii care nu au statut de rezident nu va mai fi posibil doar în baza cărții de identitate.

“Începând cu data de 1 octombrie 2021, cetățenii români care NU dețin statutul de rezident în Regatul Unit nu vor mai putea folosi cartea de identitate ca document de călătorie în acest stat, având nevoie de un paşaport valabil pe întreaga durată a șederii. Precizăm că cetățenii români care dețin statutul de rezident vor putea folosi cartea de identitate ca document de călătorie în Regatul Unit până la 31 decembrie 2025”, anunță ITM Prahova.

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale desfăşoară, împreună cu Inspecţia Muncii, o campaniei de informare a românilor care intenţionează să lucreze în străinătate cu privire la modul de recrutare, condiţiile de muncă şi drepturile acestora. De asemenea, materialele informative pot fi vizualizate la sediul şi pe site-ul Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova (www.itmprahova.ro), la secţiunea „Relaţii de muncă”. “Recomandăm tuturor cetăţenilor români care doresc să lucreze în străinătate să parcurgă materialele informative mai sus indicate, iar în situaţia în care au neclarităţi să se adreseze  personalului Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova în vederea îndrumării”, au transmis inspectorii de muncă.

Foto: Facebook/Bucharest Airports

Back To Top