triaj epidemiologic scoala pandemie
Categorie: Actual

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, le-a dat replica părinților și elevilor care și-au exprimat îngrijorarea cu privire la organizarea cursurilor în școli și după depășirea incidenței de 6 la mie. Acesta apreciază că pierderile înregistrate în perioada școlii on-line au fost „enorme”, iar “în mare parte nu pot fi recuperate”, așa că “nu avem dreptul să ne jucăm de-a închide şcoala, deschide şcoala din două în două săptămâni”.

Ministrul a explicat, într-o intervenție la Digi 24, de ce a fost luată decizia ca școlile să rămână deschise și în localitățile cu risc mare de infectare.

"Copiii au plătit destul într-un an şi jumătate pentru erorile făcute de adulţi, de noi, adulţii. Copiii au suferit pierderi enorme, care în mare parte nu pot fi recuperate, o spun cu toată răspunderea, nu avem dreptul să ne jucăm de-a închide şcoala, deschide şcoala din două în două săptămâni. (...) Cei care emit acte de autoritate nu fac concursuri de popularitate pentru a încerca să fie pe placul tuturor părinţilor şi tuturor membrilor societăţii. (...) Fac apel încă o dată la înțelegere din partea profesorilor, dar și din partea părinților, pentru ca acest proces educațional să continue. Repet, pierderile au fost foarte mari. Le plătesc întâi elevii, le vom plăti noi, întreaga societate. Nu poți condamna un părinte pentru că este temător în raport cu starea de sănătate a propriului copil. Poți să înțelegi această teamă, dar poți să-i explici încă o dată, că nu copiii sunt cei care trebuie să plătească costurile unei atitudini generalizate în rândul întregii populații a României. Nu copiii sunt responsabili pentru starea de sănătate a părinților și bunicilor, ci invers. Copiii au nevoie de educație. Acei părinți care au o frică foarte mare pot face ceva extrem de util pentru copii: să se vaccineze. Și ei, și bunicii. Fac un apel ca părinții să nu își trimită copiii la școală, dacă au simptome specifice ", a susţinut Sorin Cîmpeanu.

Începând de luni, 4 octombrie, și școlile din localitățile în care incidența trece de 6 la mie continuă să organizez activități față în față, iar în on-line vor mai trece doar clasele/ grupele de preșcolari în care sunt confirmate cazuri Covid (VEZI DETALII).

În Prahova, 17 localități au, în prezent, peste șase cazuri active la 1.000 de locuitori, dar, potrivit hotărârii adoptate duminică de CJSU (VEZI DETALII), cursurile se vor derula în format fizic inclusive în aceste orașe și comune (VEZI DETALII).

Back To Top