sectie terapie intensiva ati
Categorie: Actual

Multe spitale din ţară, care au secții ATI, au cerut asistență cu autospeciale de pompieri, ca măsură de a  preveni producerea unei tragedii precum cele de la Piatra Neamț, Constanța sau “Matei Balș”. IGSU a cerut pompierilor să verifice de mai multe ori pe zi, urmărind aspecte care pot crește riscul de explozie ori incendiu.

Un ordin IGSU obținut și prezentat de Libertatea prevede că pompierii trebuie să verifice secțiile ATI din 3 în 3 ore, între orele 9.00 și 21.00. În afara acestui interval verificările trebuie făcute “ocazional” de echipajele SMURD, după finalizarea misiunilor.

“Cel puțin o persoană care va desfășura activități de verificare va avea asupra sa un combinezon de protecție în vederea permiterii accesului în secția ATI”, mai menționează ordinul.

Potrivit documentului, verificările vor viza aspecte precum dotarea secțiilor cu stingătoare și hidranți, starea de practicabilitate a căilor de acces/evacuare și  intervenției, modalitățile de încălzire, eliminarea surselor de foc deschis (inclusiv candele și lumânări), existența eventualelor improvizații ori defecțiuni la instalațiile electrice, aerisirea spațiilor în care există riscul creșterii concentrației de oxigen.

Citiți mai multe detalii pe libertatea.ro.

Foto ilustrație (RFI)

Back To Top