unități de învățământ închise
Categorie: Actual

Peste 300 de unități de învățământ din țară au trecut la cursuri on-line, în ultimele 24 de ore, majoritatea la decizia Consiliului de Administrație, în baza ordinului comun emis de Ministerul Educației și Ministerul Sănătății la 1 octombrie. Acesta permite suspendarea cursurilor fizice și “în situații justificate de infrastructura și resursele existente”, nu numai la confirmarea unor cazuri Covid.

Documentul stabilește noile scenarii de funcționare a unităților de învățământ, dar prevede, totodată, la art. 3, alin. 2, că “în situații justificate de infrastructura și resursele existente, unitățile de învățământ/unitățile conexe pot desfășura activități didactice în sistem online cu aprobarea ISJ/ISMB, chiar și în situația în care nu se impune suspendarea cursurilor cu prezență fizică în condițiile art. 6. (n.r. – referitor la suspendarea cursurilor la confirmarea unor cazuri Covid în rândul copiilor sau cadrelor didactice)”.

La acest articol face referire și hotărârea adoptată, marți seară, de CJSU Prahova, referitoare la trecerea în on-line a trei școli și trei grădinițe din Ploiești și Blejoi (VEZI DETALII).

În baza acestui articol, 226 de unități de învățământ au trecut la cursuri on-line, în ultimele 24 de ore.

Unități de învățământ închise după îmbolnăvirea cadrelor didactice

Potrivit unei situații prezentate de edupedu.ro, în baza datelor publicate de Ministerul Educației, în 83 de unități de învățământ din țară, în ultimele 24 de ore, CA-urile au decis trecerea la on-line din cauza îmbolnăvirilor în rândul angajaților. Același ordin din 1 octombrie creeză cadrul legal pentru deciziile de acest fel. La art. 6, alin. 9, odinul prevede că “la apariția cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul cadrelor didactice, didactice auxiliare sau nedidactice, acestea au obligația de a anunța conducerea unității de învățământ care va informa DSP/DSPMB. DSP/DSPMB, în urma anchetei epidemiologice, va stabili care sunt contacții direcți ai acestora și va decide împreună cu conducerea unității de învățământ dacă se impune suspendarea activităților didactice la nivelul grupei/clasei sau unității de învățământ, înainte de îndeplinirea condițiilor de la alin. Măsura suspendării la nivelul unității de învățământ este dispusă prin hotărârea CJSU/CMBSU, la propunerea conducerii unității de învățământ/instituției conexe, cu avizul ISJ/ISMB și al DSP/DSPMB”.

Back To Top