control judiciar certificate vaccinare false
Categorie: Actual

Patru inculpați – doi asistenți medicali, un brancardier și un instalator – au fost plasați sub control judiciar, pentru 60 de zile, la decizia instanței Tribunalului Prahova, într-un dosar privind eliberarea de certificate false de vaccinare anti-Covid.

Cei patru au fost reținuți în urma perchezițiilor derulate în cursul zilei de joi, care au vizat inclusiv centrul de vaccinare de la Valea Călugărească și patru cabinete medicale (VEZI DETALII), iar acum se află sub control judiciar.

Ce este “vaccinarea la chiuvetă”?

35 de persoane au fost audiate, ca suspecți, în urma celor 17 descinderi derulate în Prahova, acum două zile, într-un dosar de luare de mită, dare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență, fals informatic și uz de fals instrumentat de Parchetul de pe lângă tribunalul Prahova. Ancheta se referă la fenomenul cunoscut deja ca “vaccinarea la chiuvetă”, constând în eliberare de certificate false de vaccinare anti-Covid, pentru persoane care, în fapt, nu au fost imunizate. Acesta a fost semnalat deja în mai multe județe din țară. Uneori, situații de acest tip au ieșit la iveală după ce “beneficiarii”, declarați și înregistrați oficial ca fiind vaccinați anti-Covid, au ajuns în stare gravă la spital după infectarea cu SARS-Cov-2 și au recunoscut, în fața medicilor, că de fapt nu s-au imunizat.

Control judiciar în loc de arest preventiv

Revenind la cazul din Prahova, pentru cele patru persoane, procurorii au cerut emiterea de mandate de arestare preventivă, pentru 30 de zile, dar Tribunalul a decis că ele pot fi plasate sub control judiciar. Măsura este valabilă până la jumătatea lunii decembrie și implică și o serie de interdicții, inclusiv cea de a lua legătura cu un lung șir de suspecți, unii dintre ei chiar posibili beneficiari ai “vaccinării la chiuvetă”.

Soluția pe scurt a instanței poate fi consultată AICI. Ea nu este definitivă și poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.

 

Foto ilustrație

Back To Top