Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

pret benzina
Categorie: Actual

Consiliul Concurenței analizează piața comercializării angro de carburanți auto pentru a identifica factorii care au determinat majorările de prețuri ale carburanților.

Consiliul Concurenței a anunțat că studiul a fost demarat la începutul lunii septembrie, autoritatea solicitând informații și documente operatorilor implicați, dar și opinii ale autorităților publice cu atribuții în domeniu. În urma analizei, Consiliul Concurenței poate propune recomandări, respectiv măsuri în vederea remedierii, atenuării şi prevenirii oricăror efecte negative asupra concurenței şi, implicit, asupra consumatorilor, iar în cazul în care descoperă încălcări ale legii, inițiază procedurile necesare pentru a le sancționa. De altfel, comercializarea carburanților atât angro, cât și cu amănuntul a fost în mod constat în atenția Consiliului Concurenței. Astfel, autoritatea de concurență a sancționat trei companii din domeniul comercializării angro de carburanţi cu amenzi totale de 3,7 milioane euro pentru participarea la o înţelegere anticoncurenţială, constând în fixarea preţurilor, discounturilor şi adaosurilor comerciale, împărţirea clienţilor şi a surselor de aprovizionare. De asemenea, Consiliul reamintește că a sancționat şase mari companii petroliere cu amendă de 205 milioane euro pentru încheierea unei înţelegeri anticoncurenţiale. Consiliul Concurenței a câștigat procesele cu toate companiile petroliere care au fost amendate și care au contestat decizia autorității, instanța confirmând încălcarea legii concurenței.

Prețul petrolului, la maximul ultimilor șapte ani

Anul trecut, cotația petrolului s-a prăbușit din cauza pandemiei iar prețul la pompă al carburanților a scăzut până la 4,3 lei litrul de benzină. În acest an, petrolul s-a apreciat semnificativ pe fondul cererii în creștere, iar prețurile la pompă au depășit 6 lei/litru. Prețul pretrolului a crescut la maximul ultimilor șapte ani, după ce Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și un grup de producători de petrol conduși de Rusia nu au fost de acord să accelereze creșterea producției. În prezent, prețul petrolului este la cel mai mare nivel din octombrie 2018, în contextul în care recuperarea cererii și prețurile ridicate la gaze naturale și cărbune au încurajat utilizatorii să treacă la păcură și motorină pentru generarea de energie electrică.

Back To Top