restricții scoala de politie admitere
Categorie: Actual

Inspectoratul General al Poliției Române a anunțat că la concursurile Poliției Române vor fi impuse restricții și vor avea acces doar candidați care fie s-au vaccinat anti-Covid, fie au test Covid negativ sau au trecut prin boală în ultimele șase luni. 

În această perioadă, Poliția Română organizează concursuri pentru ocuparea unor posturi vacante, dar și examenul de admitere în școlile de agenți de poliție, în cadrul căruia sâmbătă, pe 23 octombrie, va avea loc proba scrisă.

La toate concursurile vor fi valabile regulile anunțate de IGPR, într-un comunicat oficial:

“În vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-COV-2 și protecţiei participanţilor, la toate concursurile organizate de Poliția Română, în această perioadă, vor putea participa exclusiv:

  • candidații care sunt vaccinați împotriva virusului SARS-CoV-2, dacă au trecut minimum 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
  • candidații care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi, ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;
  • candidații care prezintă rezultatul negativ certificat al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore;
  • candidații care prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore.

Termenele de mai sus se calculează la data susținerii probei de concurs”, potrivit unui comunicat al IGPR.

VEZI ȘI: Klaus Iohannis anunță noi restricții, valabile de luni, în special pentru nevaccinați. Vacanță de două săptămâni, în școli și grădinițe

Restricții privind accesul la probe, inclusiv la admitere

“La accesul candidaţilor în incinta locaţiei în care are loc proba, se va verifica dovada că persoanele se află într-una dintre situaţiile care permit participarea, descrise mai sus, pe baza unui document scris pe care îl vor avea asupra lor, în copie (certificat verde digital Covid 19 printat şi/sau dovada testului negativ RT-PCR/antigen), care se va păstra la dosarul de concurs.

Candidaților care nu fac dovada că se află într-una din situațiile de mai sus, nu li se va permite accesul la probe și procedura de concurs pentru aceștia va înceta.

Masca de protecție este obligatorie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pe toată durata prezenţei în locul desfășurării probei”, mai precizează informarea transmisă de IGPR.

Back To Top