rezliere contract termoficare ploiesti
Categorie: Actual

TERMOFICARE PLOIEŞTI - Veolia Energie a transmis astăzi un comunicat de presă în care anunţă că va rezilia contractul pentru termoficare şi apă caldă, reclamând că autorităţilor nu şi-au respectat obligaţiile.

În comunicatul transmis astăzi, operatorul sistemului de termoficare şi alimentare cu apă caldă anunţă că rezilierea se va produce efectiv de la 31 martie 2022, ceea ce nu e prea departe de termenul la care ar fi expirat oricum contractul, la 15 mai 2022.

Ploieştiul rămâne fără operator de termoficare

"Veolia Energie Prahova anunță rezilierea Contractului de delegare prin concesiune în baza căruia asigură serviciul de alimentare cu energie termică pentru Municipiul Ploiești. Rezilierea înainte de  termen nu va avea niciun impact asupra ploieștenilor, în ceea ce privește furnizarea apei calde și a căldurii pe parcursul iernii care urmează. În ciuda pierderilor financiare importante înregistrate lunar, Veolia Energie Prahova va asigura continuitatea furnizării cu apă caldă și încălzire către ploieșteni, cu mult peste cele 90 de zile stabilite contractual, încetarea contractului având loc abia la data de 31.03.2022, când sezonul rece va fi închis legal. Decizia vine în contextul conjugat al deteriorării accelerate a situației financiare a concesiunii rețelei de încălzire, al unui tarif care nu acoperă nici pe departe costurile furnizării serviciului public și al creșterii masive a prețurilor la gaze la nivel mondial, toate acestea plasând furnizorul de apă caldă și căldură într-o situație nesustenabilă", a anunţat Veolia Energie Prahova.

Citiţi şi: Horia Tiseanu, fostul primar din Câmpina, se va ocupa de termoficarea Ploieştiului

"Dezechilibrul financiar se datorează neîndeplinirii obligațiilor contractuale de către autoritățile locale, inclusiv neplata la timp a subvenției datorate sau neaprobarea la timp a ajustării tarifare cuvenite. Veolia a informat autoritățile locale în această dimineață, în conformitate cu clauza contractuală de reziliere", se încheie comunicatul de presă transmis de operatorul sistemului de termoficare şi alimentare cu apă caldă.

Back To Top