Categorie: Actual
coalitia52Membrii Coaliției 52 din Ploiești au organizat astăzi, 17 februarie 2012, masa rotundă cu tema "Respect și responsabilitate pentru dialog" în timpul căreia le-au fost prezentate parlamentarilor din județ, consilierilor locali și județeni și altor reprezentanți ai autorităților amendamentele propuse pentru schimbarea Legii 52/2003, privind transparența decizională în administrația publică.

Prin completarea legii cu aceste amendamente, Coaliția 52 dorește să ofere un cadru real și onest pentru consultarea societății civile atunci când autoritățile intenționează să ia decizii.

La masa rotundă din Ploiești au participat 2 parlamentari, niciun consilier județean și un consilier local. Au mai răspuns invitației și 2 reprezentanti ai PP-DD, in calitatea lor de viitori parlamentari. Dintre aceștia, au fost de acord cu inițiativa Coaliției 52 și au spus că susțin demersul de îmbunătățire a legii transparenței 2 parlamentari, 0 consilieri județeni și 1 consilier local, precum și reprezenții PP-DD.

În cadrul evenimentului, invitații au declarat, in unanimite, că " este o intiativa importantă care deschide calea spre un dialog real intre decindenți și societatea civilă".

"Pe lângă susținerea verbală am primit asigurari de la cei doi parlamentari ca vor iniția in procedură de urgență modificările propuse de Coaliția 52, in termen cât mai scurt. Așteptam cât mai mulți decidenți să răspundă la demersul nostru, dar din cauza condițiilor defavorabile au fost nevoiți să decline invitațiile trimise. Mai trebuie menționat că in Prahova, până la această dată s-au înscris 18 entități, respectiv ONG-uri, Sindicate și Organizații Patronale. Mulțumim tuturor celor prezenți și îi înțelegem pe cei care nu au putut fi prezenți, dar ne susțin eforturile pentru modificarea Legii 52/2003", se menţionează într-un comunicat de presă al organizaţiei.
Coaliția 52 a organizat astăzi evenimente similare în 16 orașe din țară: Cluj, Oradea, Satu Mare, Târgu Mureș, Reșița, Deva, Timișoara, Constanța, Râmnicu Vâlcea, Tulcea, Bacău, Iași, Craiova, Suceava și București.
Observațiile parlamentarilor și reprezentanților autorităților locale și județene de la aceste mese rotunde vor fi centralizate și folosite pentru a definitiva forma amendamentelor propuse pentru schimbarea Legii 52/2003. Ulterior, aceste amendamente vor fi transmise parlamentarilor din toate județele țării, urmând ca acei parlamentari care au declarat că vor susține acest demers să înceapă procesul de modificare legislativă în Parlamentul României.
Toate persoanele interesate pot afla cine sunt sunt parlamentarii care sunt alături de Coaliția 52, accesând harta interactivă de pe site-ul www.advocacy.ro.
De la înființarea Coaliției 52 în 25 ianuarie 2012, până în 17 februarie 2012 au aderat 325 de persoane, cetățeni sau reprezentanți ai societății civile, sindicate, patronate. Pentru că lista este în continuare deschisă pe site-ul www.advocacy.ro, numărul membrilor acestei coaliții este în continuă creștere.

Back To Top