Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

jurnalism dezbatere
Categorie: Actual

Cel mai recent episod al EIDOS Talks vorbește despre bani, mai exact despre investițiile în media care, în loc să susțină un jurnalism corect, solid, independent, ajung în mare parte să finanțeze cantitatea, nu calitatea, sau, mai grav, dezinformarea.

Patru experți media și numeroși invitați au vorbit despre cum website-uri dominate de titlurile înșelătoare tip clickbait, cele care fac din fake news un nou „model de business” și așa-zisele site-uri de „știri” care conțin, de fapt, manipulări plătite din bugetele unor cercuri de interese politice ori de afaceri sunt, în acest moment al dezvoltării ecosistemului media, mai profitabile în comparație cu orice proiect online care relatează știri obiectiv, corect, echilibrat, scrie upgrade100.com.

VEZI ȘI: VIDEO. JURNALISM ÎN ROMÂNIA. Credibilitatea și discreditarea presei. EIDOS TALKS, cu Claudiu Pândaru, Paul Radu, Cristian Tudor-Popescu, Cătălin Tolontan și Cosmin Savu

Practic, divertismentul facil a ajuns cea mai inofensivă investiție în această perioadă în care accentual nu mai este pus pe calitate, ci pe cantitate. Dar, au arătat vorbitorii, acesta este o nimica toată în comparație cu răul pe care îl fac cei care folosesc dezinformarea nu doar ca o unealtă de atragere a audiențelor. Cer este că, în mediul on-line și în audio-vizual,o emisiune care abundă în senzaționalism are șanse mult mai mari să genereze venituri peste oricare format TV sau online care expune echilibrat (nu spectaculos) informații importante, de interes civic.

Mari oameni de presă ai momentului, despre fenomenul fake news vs. jurnalism

La dezbaterea EIDOS Talks, pe care o puteți vedea aici, au participat, în studio, Mihnea Vasiliu (CEO al Ringier România – primul director general al agenției de presă Mediafax, în anii ’90, ulterior conducătorul tuturor operațiunilor fostului grup MediaPro în prima parte a anilor 2000, apoi a diviziei news din fostul grup Realitatea-Cațavencu, la finalul anilor 2000. De peste 10 ani, Mihnea Vasiliu conduce grupul Ringier în România, în mandatul său având loc spectaculoasa transformare a ziarului Libertatea într-un reper jurnalistic, sub conducerea lui Cătălin Tolontan), Florin Alexandrescu (Chief Business Officer al PROTV – asta după ce a ocupat anterior poziția de COO și Head of Trading al GroupM, una dintre cele mai mari rețele de media buying din lume și din România. Anterior, a lucrat și ca director de vânzări al Nova – televiziune din Cehia și a fost consultant în alte proiecte media din audiovizual), Răzvan Ionescu (co-fondator și responsabil cu partea de business a produselor RECORDER, anterior cu experiență în mai multe companii media locale precum Ringier, Evenimentul Zilei, Adevărul, Realitatea-Cațavencu și nu numai), Elena Calistru (co-fondator și președinte al fundației Funky Citizens – care editează „Buletin de București” și realizează proiectul „Factual” – pentru o perspectivă a noilor metode de finanțare a jurnalismului independent, altfel decât prin publicitate). Acestora li s-au alăturat, ca invitați, Adrian Mihălțianu - director editorial al publicației independente PressOne, Vlad Stoicescu - co-fondator și jurnalist la DeLa0.ro, Andrei Ciurcanu - jurnalist RISE Project, Cătălin Tolontan și Mirela Neag – Libertatea, Claudiu Leonte și Cosmin Savu – ProTV / „România, Te Iubesc!”, Mihai Voinea și Alex Nedea – Recorder, Diana Oncioiu – DeLa0.ro, Atilla Biro – RISE Project, Claudiu Pândaru – Republica și DIGI 24, Petrișor Obae – Pagina de Media.

Întreaga dezbatere o puteți urmări AICI.

Back To Top