Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

testare elevi scoli covid
Categorie: Actual

Ministerul Sănătății a finalizat, vineri, instrucțiunile privind testarea elevilor în unitățile de învățământ, cu teste rapide pentru salivă.

Așa cum APH a anunțat încă de ieri dimineață, testarea va avea loc de două ori, luni dimineață. Ea va fi făcută în sala de cladă, cu teste rapide din salivă, nu neapărat de cadre medicale. Testarea va fi făcută înainte de începerea orelor de curs. “Se evită consumul de alimente/băuturi alcoolice cu cel puțin o oră înainte de efectuarea testului, în funcție de prevederile producătorilor”, se arată în instrucțiunile elaborate de Ministerul Sănătății.

VEZI ȘI: Procedura de testare a elevilor în școli, pentru Covid, finalizată. Cine și cum trebuie să administreze testele rapide

Acestea cuprind și indicații cu privire la realizarea efectivă a testelor și interpretarea rezultatelor, dar și procedura de urmat în cazul pozitivării unui test.

1

2

3

4

Sindicaliştii din învățământ cer ca testarea elevilor să fie făcută la domiciliu

Încă de la apariția primelor informații privind procedura de testare, sindicatele din Învățământ au reclamat lipsurile și avertizează că multe cadre didactice vor refuza să administreze testele.

Sunt reclamate aspecte începând de la faptul că instrucțiunile fac referire exclusiv la elevi, nu și la preșcolari, și continuând cu faptul că testarea în sine va afecta procesul educațional, pentru că se va desfășura în timpul orelor. De asemenea, sindicaliștii nu sunt de acord cu faptul că va trebui ca dascălii implicați să-și asume proceduri ce nu țin de profesia lor și în care nu au fost instruiți, referitoare la testare și eliminarea testelor, conform regimului deșeurilor medicale, dar și că aceștia se vor expune riscului de infectare fără niciun fel de echipament de protecție.

“Inclusiv Societatea Medicilor din Colectivitățile de Copii și Tineri a solicitat ca testele să fie făcute în familie, prezentând dezavantajele administrării acestora în școli:

1. copiii cu infecție intră în colectivitate și astfel este anulat rolul principal al screening-ului, acela de identificare a infecției înainte de intrarea copiilor în colectivitate, astfel încât colegii să poată continua cursurile cu prezență fizică

2. administrarea testelor necesită existența acordului informat al părintelui

3. clasele necesită dezinfecția riguroasă, în cazul apariției unui caz pozitiv  

4. în izolator pot fi prezenți simultan mai mulți elevi cu test pozitiv

5. colegii de clasă ai unui copil depistat pozitiv în clasă vor fi considerați contacți direcți, deoarece au stat împreună fără mască în spațiu închis, și vor trebui să treacă în on-line

6. colectarea testelor folosite, în special a celor pozitive, trebuie să se facă în condiții de siguranță”, se arată în punctul de vedere comun exprimat Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația “Spiru Haret”. 

VEZI ȘI: AVERTISMENT privind testarea elevilor: Multe cadre didactice vor refuza să facă testele, procedura are lipsuri!

Conform unui sondaj realizat de Federația “Spiru Haret”, peste 75% dintre respondenţi nu sunt de acord să supravegheze copiii în timp ce-și administrează testele din salivă pentru depistarea COVID-19.

VEZI ȘI: Sondaj “Spiru Haret”: Peste 75% dintre repondenţi nu sunt de acord să supravegheze copiii în timp ce-și administrează testele din salivă pentru depistarea COVID-19

Back To Top