nicolae ciuca premier desemnat de klaus iohannis
Categorie: Actual

Nicolae Ciucă este noul premier desemnat, pentru a doua oară. Anunţul oficial a fost făcut astăzi de preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele a organizat astăzi o conferinţă de presă, alături de premierul desemnat, după ce în prima parte a zile avuse o ultimă rundă de consultări cu reprezentanţii nou formatei alianţe de guvernare din PNL, PSD şi UDMR.

Klaus Iohannis: "În Parlament s-a format "o majoritate solidă"

"Am constatat că în Parlamentul României s-a format o majoritate solidă din care fac parte PNL, PSD, UDMR și grupul minorităților. Reprezentanții acestei majorități au dorit să vină împreună la consultări și am avut o discuție foarte bună. Această majoritate mi-a propus un nume de premier, propunere pe care am acceptat-o. Îl desemnez pe Nicolae Ciucă pentru a forma o echipă guvernamentală și pentru a se prezenta în fața Parlamentului României pentru votul de încredere", a afirmat Klaus Iohannis, într-o conferinţă de presă susţinută luni.

"Am lucrat cu partidele să putem să agregăm un program de guvernare și să se constituie o coaliție solidă în Parlament, astfel încât să putem realiza un guvern care să asigure stabilitatea țării și soluții pentru efectele produse de pandemie, criza energetică, să avem un program guvernamental care să pună în aplicare deciziile necesare pentru implementarea PNRR. E cât se poate de evident că e prima dată când în programul de guveranare avem investiții solide și măsuri sociale pentru toate problemele create de situația de criză în care ne aflăm", a afirmat şi Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă a fost propunerea de premier făcută de către Partidul Naţaional Liberal, după o şedinţă controversată. În urma acelei şedinţe, Ludovic Orban, fostul preşedinte al partidului, a anunţat public că-şi va da demisia din PNL.

Citiţi şi: Ludovic Orban îşi anunţă demisia: "De azi, PNL a murit pentru mine"

Este a doua oară când Nicolae Ciucă este desemnat de Klaus Iohannis să formeze viitorul Guvern, la prima încercare acesta renunţând să mai ceară votul de încredere în Parlament, invocând faptul că negocierile politice încă nu duseseră la conturarea unei alianţe care să garanteze o majoritate parlamentară stabilă.

Back To Top