Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

Senatorul Alexandru Nazare, fost ministru al Finanţelor Publice, l-a întrebat pe Adrian Câciu, propunerea PSD pentru portofoliul de la Finanţe, dacă va continua auditul de performanţă început la Trezorerie.

„Ministrul Câciu a răspuns afirmativ la întrebarea mea formulata ieri în audieri privind continuarea auditului de performanță la Trezorerie, inițiat în mandatul meu de ministru, la începutul lunii aprilie. O veste de bun augur în privința identificării celor mai bune soluții pentru reducerea costului de finanțare a datoriei publice! În execuția lunii octombrie dobânzile cresc cu circa 10%, peste 1.5 miliarde lei, în timp ce cheltuielile de capital scad tot cu 10%.

De asemenea, la întrebarea privind volumul cheltuielilor obligatorii neacoperite, acesta a precizat că se situează la aprox 5 miliarde de lei. În mod normal, aceste cheltuieli trebuiau acoperite la prima rectificare din veniturile suplimentare.

În termeni procentuali, deficitul aferent execuției lunii octombrie va depăși 4%, dar pentru lunile noiembrie și decembrie avem tradițional cel mai mare volum de cheltuieli din an. Deficitul deja a crescut în termeni nominali la prima rectificare cu 3.7 miliarde, față de suma de 80 de miliarde aprobată în bugetul de stat. Dacă la rectificarea anunțată mâine se vor adăuga și alte sume, acesta riscă să crească peste suma de 83.7 miliarde. De ce este important deficitul nominal atât timp cât cel procentual ar rămâne sub marja de 7.13%? Pentru că sumele adăugate trebuie împrumutate suplimentar (în acest moment la dobânzi exorbitante) și pentru că  spațiul fiscal creat din creșterea PIB în acest an să fie utilizat cu prudență și chibzuință,  astfel încât scadă presiunea în negocierea bugetului pentru 2022.

Urmează negocieri dure, pentru că măsurile din programul de guvernare vor trebui validate și de Comisia Europeană, atât cele prevăzute în bugetul pentru 2022, cât și cele pe termen mediu. Nu trebuie neglijată nici actualizarea strategiei fiscal bugetare, aspect restant în raportul periodic trimis de Ministerul Finanțelor pe 15 octombrie a.c. către Comisia Europeană, în cadrul procedurii de deficit excesiv. Cu titlu de exemplu, strategia fiscal bugetară nu cuprinde în acest moment nici împrumuturile din PNRR, nici PNDL 3”, a transmis senatorul Alexandru Nazare.

Citește și Alexandru Nazare: “Nu cred că tot antreprenorii trebuie să fie obligaţi să suspende pe termen nedeterminat raporturile de muncă cu angajaţii nevaccinaţi”

Back To Top