teste de salivă școli
Categorie: Actual

Primele teste de salivă, pentru testarea copiilor și a angajaților din școli și grădinițe, vor fi distribuite cel târziu joi,pe 2 decembrie, în unitățile de învățământ din Prahova, a anunțat Inspectoratul Școlar Județean.

“Având în vedere evoluția situației epidemiologice din România, în contextul repartiției unor tipuri de materiale destinate monitorizării permanente și eficiente a riscului epidemiologic la nivelul unităților de învățământ, Inspectoratul Școlar Județean Prahova a organizat și a coordonat preluarea, de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (I.G.S.U.), depozitarea la Unitatea de Jandarmi Câmpina și distribuirea unui număr de 278.500 de teste rapide pentru determinare antigen SARS-C0V2 din probă de salivă. Astfel, luni, 29 noiembrie 2021 și joi, 02 decembrie 2021, cele 278.500 teste rapide vor ajunge la elevii, la preșcolarii  și la toți angajații din unitățile de învățământ”, au transmis reprezentanții ISJ Prahova.

Fiecare unitate de învățământ decide cum vor fi administrate testele de salivă

Testele vor putea fi administrate la nivelul unității de învățământ sau acasă, de părinți. Modalitatea va fi stabilită, de Consiliul de Administrație, la nivelul fiecărei școli sau grădinițe.

“Modalitatea de administrare se stabilește, pentru fiecare unitate de învățământ, de către Consiliul de Administrație. În urma deciziei acestui organism, testele vor putea fi administrate fie la școală, fie acasă, de către părinți”, au menționat reprezentanții IJP Prahova.

Teste livrate angro în școli și ambalate de personal

Distribuirea testelor de salivă în teritoriu a început la finalul săptămânii trecute și, imediat, a fost semnalată o problemă majoră. Testele nu erau asamblate sub formă de chituri individuale, ci au fost trimise pe bucăți.

VEZI ȘI: Așa au ajuns în teritoriu testele de salivă pentru copii și angajați. Explicația oficială

Ministrul Educației a anunțat că dascălii care se vor implica în asamblarea testelor de salivă vor fi recompensați cu zile în plus de concediu.

VEZI ȘI: VIDEO Cine va asambla testele de salivă trimise grămadă în școli va primi zile de concediu. Doi miniștri au făcut tutorialele

În același timp, sindicatele acuză că testele nu respectă normele sanitare.

VEZI ȘI: Sindicatele, privind testele din salivă pentru copii și angajați: să fie ambalate individual și distribuite după minivacanță

Back To Top