ghid video testele de salivă
Categorie: Actual

Consiliile de Administrație ale unităților de învățământ decid dacă testele de salivă vor fi efectuate în respectiva școală sau grădiniță sau ele vor fi trimise părinților, pentru testarea copiilor la domiciliu.

În cazul în care testele sunt făcute în unitatea de învățământ, părinții trebuie să-și dea acordul scris pentru testare, în timp ce, dacă ele sunt făcute acasă, părinții trebuie să semneze o declarație în care menționează rezultatul testării.

VEZI ȘI: VIDEO Cine va asambla testele de salivă trimise grămadă în școli va primi zile de concediu. Doi miniștri au făcut tutorialele

Tutorial realizat de ministrul Sănătății. Cum trebuie efectuate testele de salivă

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a realizat un tutorial în care demonstrează care sunt pașii de urmat în efectuarea testelor de salivă.

Un material video similar îl are ca protagonist pe ministrul Educației, Sorin Câmpeanu.

Clipurile pot fi urmărite AICI și AICI.

Zile de concediu pentru dascălii care asamblează kiturile de testare

Testele sunt distribuite de astăzi în unitățile de învățământ ale căror Consilii de Administrație au decis ca testarea să fie făcută de părinți.

“Este, într-adevăr, o dificultatea asamblarea pe componente a acestor teste. Însă acest lucru s-a făcut deja în multe județe, în al doilea rând acest consum din partea cadrelor didactice este compensat de importanța existenței acestor teste în școli. Ministrul a anunțat, pentru sursa citată, că “pentru acei colegi care s-au implicat deja şi care se vor implica am anunţat că Ministerul Educaţiei, apreciind acest efort făcut în zile libere, va compensa prin zile de concediu, în măsura posibilului. Este un efort pe care îl recunoaştem şi îl apreciem, este făcut în interesul siguranţei sanitare în şcoli”, a declarant, zilele trecute, ministrul Educației.

Într-o primă tranșă, în Prahova au fost distribuite aproape 300.000 de teste.

VEZI ȘI: Primele 280.000 de teste de salivă sunt distribuite în școlile și grădinițele din Prahova

Back To Top