Categorie: Actual

Aproape 76.000 de copii din România au cel puțin un părinte plecat la muncă în străinătate, potrivit datelor oficiale care includ doar minorii din evidenţa serviciilor publice de asistenţă socială, anunță organizația Salvați Copiii.

Suceava este județul cu cei mai mulți copii cu părinți plecați în afara țării. 7.216 copii de aici aveau, în luna iunie, unul sau ambii părinți la muncă în străinătate, iar ei sunt acum în grija rudelor sau a părintelui rămas în țară. Prahova ocupă locul șase în topul județelor cu cei mai mulți copii cu părinții plecați în străinătate. Nu mai puțin de 3.515 copii din județ sunt afectați de migrația economică a părinților. „Copiii rămași singuri în țară, pentru că părinții sunt nevoiți să muncească peste granițe, au fost vulnerabilizați suplimentar, în această perioadă de criză sanitară. Mulți dintre ei au trecut prin anxietățile acestei perioade fără să o aibă pe mama alături. Izolarea socială care a fost necesară, pentru a limita pandemia, pe ei i-a marginalizat și mai mult, pentru că și-au auzit părinții doar la telefon”, a explicat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

Potrivit Salvați Copiii, începând din 2010, organizația „a creat servicii adresate atât copiilor, cât și părinților lor și persoanelor în grija cărora au rămas copiii, prin intermediul a 17 programe locale. Peste 9.800 de copii şi 6.850 de adulţi, persoane în grija cărora au rămas sau părinți, au beneficiat până acum de servicii de intervenție directă”.

Citește și DGASPC Prahova ar putea atrage aproape un milion de euro pentru susţinerea copiilor ai căror părinţi sunt la muncă în străinătate

Back To Top