Categorie: Actual

Primăria comunei Măneciu a acordat titlul de cetățean de onoare pentru trei personalități ale localității, printre care și decanul Facultății de Litere din cadrul Universității București, Emil Ionescu.

„Am avut privilegiul de a conferi, în urma hotărârilor Consiliului Local, titlul de „Cetățean de onoare” al comunei Măneciu, județul Prahova, unor personalități care au adus o contribuție imensă prestigiului comunei noastre. În semn de recunoștință și apreciere pentru activitatea acestora, am acordat cu emoție înalta distincție următorilor membri ai comunității noastre: profesor universitar doctor Emil Ionescu, Decan al Facultății de Litere, membru al Senatului Universității din București, autor a două manuale de limba română, autor și editor a mai multor volume de studii lingvistice, a participat activ ca membru în echipe de cercetare de profil.

Un alt cadru didactic, cu o istorie personală extrem de importantă pentru noi este domnul profesor Ion Dumitru. Absolvent al Facultății de Filologie-Pedagogie a Universității București, promoția 1957, a activat ca director, timp de 14 ani, la Școala Medie Măneciu. În timpul directoratului său a fost înființat Liceul Teoretic Măneciu, a fost construită clădirea veche a liceului, a fost construită baza sportivă și multe altele. Pe plan cultural, a publicat 27 de cărți dintre care două monografii despre învățământul din Măneciu și a obținut două premii literare naționale: „Lucian Blaga” și „Literatură pentru copii și tineret".

O altă personalitate dragă mănecenilor este domnul profesor Ioan Savu.  Profesor de geografie în cadrul Grupului Școlar Măneciu, a obținut toate gradele didactice și gradația de merit, a publicat numeroase studii și articole în publicații de interes național, județean și local, a participat activ la viața social-culturală a comunei și a deținut funcția de consilier local în cadrul Consiliului Local Măneciu, fiind Președintele comisiei de învățământ, cultură, culte și protecție socială.

Îi felicit, în numele dumneavoastră, cu respect și reverență pe Cetățenii de onoare care au primit astăzi cu emoție și recunoștință acest titlu! Le doresc viață lungă, fericire și multă putere de creație!”, a transmis primarul comunei Măneciu, Auraș Dragomir.

Citește și Măneciu: Proiectul unui bazin de înot, pe lista CNI

Back To Top