Primarul Volosevici și Dragoș Gunia sugerează că jurnaliștii APH ar fi primit bani
Categorie: Actual

Astăzi, 8 decembrie 2021, e-mailul redacției Actualitatea Prahoveană și mobilul jurnalistului Sebastian Ignat au interceptat două mesaje de la persoane diferite, însă care conțin o retorică comună. Primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, împreună cu Dragoș Gunia, fostul deputat și consilier județean, sugerează că jurnalistul ar fi primit sume de bani pentru a scrie articolul „Circ la Primăria Ploiești între Volosevici și o antreprenoare: „Ce tupeu ai!” - „Ba tu ai tupeu, pe banii noștri!”. POVESTEA ȘI PERSONAJELE”. Mai mult, Gunia transmite și un mesaj bizar în care, alături de aluziile amintite, amestecă spațiul danubiano-„carpatico”-pontic cu alte teme, acesta punând sub semnul întrebării inclusiv pregătirea profesională a jurnalistului.

Interesul public

Miercuri 8 decembrie, ora 10:46. Cotidianul Actualitatea Prahoveană a publicat materialul intitulat „Circ la Primăria Ploiești între Volosevici și o antreprenoare: „Ce tupeu ai!” - „Ba tu ai tupeu, pe banii noștri!”. POVESTEA ȘI PERSONAJELE”. Materialul tratează un conflict legat de vecinătăți disputate – o clinică privată versus locatari din blocurile de pe strada Făt-Frumos. Discuțiile contradictorii au degenerat, a existat un conflict verbal în stradă, între Dragoș Gunia, fost deputat și consilier județean – locatar într-unul dintre blocurile de pe strada Făt-Frumos, iar consecințele s-au materializat prin sesizări urmate de o serie de controale ale Poliției Locale Ploiești, în frunte cu directorul acestei instituții și adrese din partea Primăriei Ploiești și a SGU Ploiești împotriva clinicii. Din acest punct, publicarea informației legată de faptul că Dragoș Gunia este finul primarului Ploieștiului a devenit legitimă, din perspectiva interesului public.

Replicile citate în titlul articolul APH au intervenit între edilul Andrei Volosevici și proprietara clinicii care a fost invitată, după seria de controale primite, la ședința Comisiei Municipale pentru Transport și Siguranța Circulației. În loc să analizeze punctul de vedere al antreprenoarei ploieștene, primarul s-a enervat rapid, a schimbat câteva cuvinte lipsite de amabilitate cu femeia, după care a părăsit sala de ședințe, fără ca întâlnirea să ducă la o discuție constructivă pentru locatari și pentru antreprenoare, chiar dacă reprezentanta clinicii venise împreună cu avocatul și cu documente pe care să le discute cu reprezentanții autorității locale. N-a fost să fie. Povestea o regăsiți în textul din LINK.

Virulență, agresivitate și calomnie

Înainte de a publica informațiile, Actualitatea Prahoveană a luat legătura atât cu antreprenoarea A.C. cât și cu Dragoș Gunia. Mai jos, regăsiți conținutul mesajului bizar trimis, astăzi, de Dragoș Gunia pe adresa de mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., în care acesta declară faptul că nu a dat nici un fel de declarație presei referitoare la subiect, ci a avut o discuție telefonică cu un „personaj angrenat în redacție”. „Personajul” la care se referă Dragoș Gunia este Sebastian Ignat, directorul publicației Actualitatea Prahoveană, fost coleg de facultate la Jurnalism cu Dragoș Gunia, în urmă cu 22 de ani. Totodată, Gunia afirmă că ce a „discutat” este total diferit de cele apărute. Cel mai important lucru acum urmează. Gunia încearcă, printr-un bizar joc de cuvinte, să inducă ideea că jurnalistul ar fi primit beneficii materiale din partea reprezentantei clinicii de pe str. Făt-Frumos și jignește reporterul, punând la îndoială pregătirea profesională a acestuia. Dragoș Gunia a absolvit și el Jurnalism și Științele Comunicării, însă nu a profesat mai deloc. Backgroundul său profesional este concentrat într-un CV scurt: Serviciu la stat sau la companii ale statului.

Dragoș Gunia și spațiul danubiano-„carpatico”-pontic. Mesajul integral primit miercuri 8 decembrie 2021, la ora 19.27:

„Nu am dat nici un fel de declarație presei referitoare la subiect. Am avut o discuție telefonica, privată cu un personaj "angrenat" în redacția Dvs care m-a întrebat despre situație fără a spune o clipă că spusele mele ar putea fi citate în vreun viitor articol. Dealtfel, ce am discutat este total diferit de cele apărute.
Profit de ocazie pentru o remarcă personală referitoare la spațiul danubiano-carpatico-pontic unde în ultima perioadă apar multe doamne milionare în euro și fix la fel de mulți jurnaliști care nu sunt.... În speranța că dreptul integral la replică există și în cadrul deontologiei profesionale aplicată în cadrul redacției Dumneavoastră, vă asigur de întreaga mea considerație și atenție!
Dragoș Gunia”

Primarul municipiului Ploiești, Andrei Volosevici, mesaj Whatsapp, miercuri 8 decembrie 2021, ora 15.50: „Iar pe bani!???”

Primarul municipiului Ploiești nu a trimis un drept la replică, la fel ca Dragoș Gunia, preferând o conversație privată prin intermediul mesageriei Whatsapp, unde a adresat întrebarea directă „Iar pe bani!???”, sugerând nu doar că jurnalistul a primit bani pentru a publica un articol în pagina Actualitatea Prahoveană, dar și că deține informații că nu ar fi prima dată când jurnalistul ar primi foloase materiale pentru a publica un articol în paginile publicației menționate.

Jurnalistul a cerut explicații pe care primarul nu le-a furnizat, dar din schimbul de replici reiese clar faptul că Volosevici parcursese, superficial, doar titlul articolului sau cel mult introducerea. Conversația este privată, însă aceasta va fi pusă la dispoziția instanței, în procesul de calomnie pe care Actualitatea Prahoveană urmează să-l intenteze celor doi. Actualitatea Prahoveană va solicita instanței să îi oblige pe pârâți să își ceară scuze, în mod public, pentru tonul jignitor folosit. Totodată, vom solicita daune morale în cuantum de un leu pentru fiecare pârât, cei doi fiind bugetari, cu posibilități materiale limitate. Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Back To Top