lucian avramescu poet sangeru
Categorie: Actual

Poetul Lucian Avramescu, unul dintre cei mai apreciaţi poeţi contemporani, s-a stins din viaţă duminică, la vârsta de 73 de ani, la locuinţa sa din comuna nprahoveană Sângeru.

Acesta a decedat în urma unui stop cardio-respirator, echipajul medical ajuns la faţa locului încercând în zadar manevrele de resuscitare.

Poetul şi jurnalistul Lucian Avramescu s-a născut în comuna Sângeru, judeţul Prahova, la 14 august 1948. A debutat în 1967, cu poezie şi reportaje, în "România literară" şi "Luceafărul". A fost ziarist la "Orizont" (Râmnicu Vâlcea, 1975), "Scânteia tineretului" (redactor-şef adjunct), "Suplimentul literar-artistic al «Scânteii tineretului»" (1986-1989), totodată conducând cenaclul "Serbările Scânteii Tineretului" (până în 1985). A fost fondator si redactor-șef al ziarului "Tineretul Liber", înfiinţat la 22 decembrie 1989, primul ziar tipărit în zilele Revoluției în fosta Casă a Scânteii. În 1991, a înfiinţat A.M. Press, prima agenţie de presă cu capital privat înfiinţată după 1989. A publicat volume de versuri, note de călătorie, antologii, eseuri şi pamflete jurnalistice.

Citiţi şi: Poetul Lucian Avramescu cere aprobarea Patriarhului pentru a fi înmormântat la Muzeul Pietrei de la Sângeru

(Sursa foto: Facebook)

Back To Top