aeroport masuri formular intrarea in romania
Categorie: Actual

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat miercuri că în şedinţa de Guvern se va aproba ordonanţa de urgenţă privind formularul PLF, documentul digital care va trebui completat de toţi pasagerii inainte de intrarea in Romania.

"Astăzi vom aproba formularul de intrare în România, prin proiectul de OUG, pentru implementarea formularului de intrare în România pentru pasageri", a spus premierul, în debutul şedinţei de la Palatul Victoria. Nicolae Ciucă a afirmat că documentul va trebui completat înainte de intrarea in Romania şi prezentat lucrătorilor din punctele de trecere a frontierei, pe un model care se foloseşte deja în 18 state din Uniunea Europeană.

Călătorii vor fi nevoiţi să completeze formularul online, inainte de intrarea in Romania

"Prin intermediul său, vom eficientiza anchetele epidemiologice şi măsurile de protecţie a populaţiei. Direcţiile de sănătate publică vor putea identifica şi lua legătura mai uşor cu persoanele care au intrat în contact, în timpul călătoriei, cu un cetăţean infectat cu SARS-COv 2", a declarat premierul.  Formularul digital de intrare în România este dezvoltat de STS, şi trebuie completat de toate persoanele care circulă cu avionul, trenul, mijloacele de transport pentru persoane, rutiere şi navale.

Formularul poate fi completat electronic, pe site-ul plf.gov.ro urmând a fi completat şi prezentat la intrarea în ţară, personalului autorizat din punctele de frontieră, a mai spus Ciucă, informează News.ro.

Citiţi şi: ȘOCANT Soțul Dianei Șoșoacă ar fi mușcat o jurnalistă italiană și a lovit-o cu pumnul în braț, după care ar fi agresat și un polițist

(Sursa foto: Spotmedia)

Back To Top