autostrada ploiesti brașov
Categorie: Actual

Studiul de fezabilitate pentru autostrada A3 Ploiești – Brașov poate fi predat în mai 2023, adică mai devreme decât era stabilit, a anunțat compania care se ocupă cu realizarea documentației.

Consitrans a propus ca termenul să fie devansat.

“Prin graficul de prestare a serviciilor pentru Contractul privind completarea Studiului de Fezabilitate și elaborarea Proiectului Tehnic, destinate construcției autostrăzii Comarnic – Brașov, Consitrans a propus astăzi scurtarea cu 69 de zile a termenului la care trebuie să predea Studiul de Fezabilitate.

Antreprenorul a transmis CNAIR S.A. că poate completa Studiul de Fezabilitate mai repede, deoarece a reușit să realizeze în termen mai scurt investigațiile și studiile din teren, activitățile de proiectare, evaluarea impactului asupra mediului și Analiza Cost-Beneficiu”, a comunicat CNAIR.

Compania Națională de Administrarea Infrastructurii Rutiere menționează că, “în aceste condiții, 17 mai 2023 este noua dată propusă de Consitrans pentru predarea Studiului de Fezabilitate”.

La CNAIR a ajuns, la începutul acestei săptămâni, și documentația privind prima etapă a analizei multicriteriale (AMC1).

Propunerea privind documentația pentru autostrada A3 Ploiești – Brașov, după valul de acuzații împotriva Consitrans

Săptămâna trecută, fostul ministru a Transporturilor, Cătălin Drulă, acuza Consitrans că "își face de cap" și că nu a respectat termenul pentru predarea analizei multicriteriale.

VEZI ȘI: Cătălin Drulă, fost ministru al Transporturilor: Evaluarea ofertelor pentru A7 Ploiești – Buzău, AMÂNATĂ pentru 2022!

În replică, reprezentanții companiei au susținută că Drulă știa de întâziere și de cauzele care au dus la acest lucru, și anume “informațiile contradictorii și constrângerile venite din partea Consiliului Județean Prahova și a Ministerului Apărării Naționale, cu privire la investițiile de pe traseul propus al autostrăzii”.

VEZI ȘI: Cum răspunde Consitrans la acuzațiile lansate de fostul ministru Cătălin Drulă, cum că proiectarea A3 Ploiești – Brașov este “blocată”

Back To Top