oprinoiu
Categorie: Actual

Aurel Oprinoiu, senator USR de Prahova, a declarat că a votat împotriva numirii lui Alexandru Stănescu la conducerea ANRE.

„Prin votul coaliției PSD-PNL-UDMR, inginerul mecanic agricol va conduce Autoritatea Națională de Reglementare în Energie. Alexandru Stănescu, fratele secretarului general al PSD, baronul de Olt Paul Stănescu, are zero experiență în domeniul energetic. Cu toate acestea, va face parte din Comitetul de reglementare al ANRE, instituția care decide ce investiții se fac în domeniul energetic și care ar trebui să reglementeze o piață de miliarde de euro. În contextul actual, în plină criză a facturilor, să numești un absolvent de inginerie mecanică agricolă la conducerea acestei instituții este o bătaie de joc la adresa românilor. Ce salariu va primi Alexandru Stănescu pentru a se „ocupa” de un domeniu despre care nu are habar? 8.700 de euro pe lună.

ANRE este arbitrul pieței de energie și ar trebui să aibă o activitate independentă de Guvern sau Parlament. Tocmai de aceea, membrii din conducerea acestei instituții ar trebui să fie numiți exclusiv pe criterii profesionale, în funcție de competența și experiența în domeniul energiei, nu să fie puși în urma unei înțelegeri pe sub masă între PSD și PNL”, a transmis senatorul Aurel Oprinoiu.

Citește și Aurel Oprinoiu, senator USR: „Ministrul Mediului ocolește subiectul poluării din Ploiești, spunând că există un plan de îmbunătățire a calității aerului”

Back To Top