Categorie: Actual

Administrația Biden a desecretizat o nouă serie de documente referitoare la asasinarea președintelui John F. Kennedy, documente despre care unii istoricii susțin că ar putea să facă lumină în ce privește controversatul eveniment, informează CNN.

Peste 10.000 de alte documente referitoare la asasinat rămân încă secrete, parțial sau complet. Cercetătorii au criticat blocarea desecretizării de către agențiile de informații americane, care încă sunt de părere că există informații cu potențial de a fi problematice dacă sunt făcute publice. Desecretizarea documentelor ar fi trebuit să aibă loc din toamna lui 2017, însă și Trump și Biden au amânat constant desecretizarea tuturor documentelor, acestea fiind făcute publice parțial sau complet în tranșe.

Sondajele arată că majoritatea americanilor nu cred versiunea oficială a evenimentelor, conform căreia Kennedy a fost asasinat de un singur om, Lee Harvey Oswald. Administrația Biden a anunțat că documentele rămase secrete vor fi evaluate riguros pentru a se vedea dacă desecretizarea lor ar presupune riscuri, după care să fie desecretizate. Conform autorităților americane, se așteaptă ca majoritatea arhivelor secrete cu informații legate de asasinarea lui JFK să fie desecretizate până la sfârșitul anului viitor.

Citește și Președintele american recunoaște genocidul armean din 1915. Reacția Turciei după declarația lui Joe Biden

Back To Top