spital
Categorie: Actual

În România există spitale construite între 1890-1950, cu instalaţii electrice nerevizuite, a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, precizând că a primit recent un raport în acest sens.

„Se face în permanenţă o evaluare a secţiilor de terapie intensivă. Chiar am un raport foarte recent, apropo de situaţia instalaţiilor electrice care deservesc aceste secţii de terapie intensivă. Am fost şi eu tulburat citind acest raport - probabil o să vă punem la dispoziţie informaţii: există spitale care au instalaţii electrice nerevizuite, care sunt construite în intervalul 1890-1950. Oricât nu mă pricep eu la chestiunea cu instalaţiile electrice, cred că oricine îşi dă seama că astfel de spitale au probleme foarte serioase în ceea priveşte siguranţa pacienţilor. Singurul lucru pe care putem să îl facem - şi am făcut apel şi în scris către toate direcţiile de sănătate publică şi, implicit, spitale: să vadă exact cum putem ajuta şi cum pot ajuta şi autorităţile locale, astfel încât să asigurăm o cât mai bună siguranţă a pacienţilor din punct de vedere al siguranţei la incendiu, legat de instalaţiile electrice, legat de instalaţiile de oxigen”, a declarat ministrul Alexandru Rafila.

Citește și Semne de întrebare legate de testele cu salivă pentru elevi. Ministrul Rafila: „E surprinzător de mare rata de teste fals pozitive”

Back To Top