grevă cfr trenuri gara
Categorie: Actual

GREVĂ CFR - Este protest spontan la CFR, luni dimineață. Angajații care se ocupă cu repararea locomotivelor au întrerupt lucrul, ceea ce a dus la blocarea în gări a mai multor garnituri. Sindicaliştii au fost chemaţi de ministrul Transporturilor la discuţii, Sorin Grindeanu promiţând investiţii prin PNRR.

GREVĂ CFR - Peste 1.000 de angajați au oprit lucrul. Greva spontană a fost declanșată în București, Brașov, Sighetul Marmației, Cluj, Arad, Craiova, informează Digi24, care anunţa că decizia angajaţilor de a declanşa acest protest a dus deja la întârzieri pe calea ferată, cea mai mare înregistrată până acum fiind de 60 de minute, dar există riscul ca timpii de așteptare să crească și să fie mai multe probleme pe căile ferate.

GREVĂ CFR - Rodrigo Maxim, președintele Federației Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România, a declarat că oamenii sunt nemulțumiți că le sunt înghețate salariile și că nu mai au bani pentru cheltuielile de zi cu zi. "Cei intrați în grevă au salariul minim, nu înțeleg de ce oameni calificați nu pot să își mai asigure existența. Toate prețurile au crescut, facturile cresc, iar ei nu mai au cu ce să le plătească. Toți CFR-iștii sunt în unități între 8.00 și 10.00, așteaptă un comunicat de la ministrul Transporturilor, în care să li se explice de ce s-a abandonat transportul feroviar în România. Peste tot, în UE, în 201, țările s-au lăudat cu infrastructură modernă și cu trenuri noi care circulă cu viteză. La noi trebuie schimbate o treime din trenuri și proiecte pentru celelalte două treimi și nu s-a făcut nimic", a declarat sindicalistul.

GREVĂ CFR - Mai multe trenuri au rămas în Gara de Nord

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat luni, în contextul protestului spontan de la CFR, că toate companiile din transportul feroviar vor trece printr-un proces de eficientizare economică, în cadrul PNRR.

Acesta a anunţat, într-un mesaj pe Facebook, că a avut discuţii cu directorii generali şi economici de la CFR, iar "de anul viitor toate companiile, fie că vorbim despre CFR Infrastructură, fie că vorbim despre CFR Călători sau CFR Marfă, trebuie să treacă printr-un proces de eficientizare economică, în acord cu PNRR".

Citiţi şi: Primăria Ploiești va cere Guvernului să-i transfere, în domeniul public, pasajul CFR din zona Podul Înalt

Back To Top