protestaur
Categorie: Actual

Peste 2.000 de oameni au protestat în fața Parlamentului, față de introducerea certificatului COVID, manifestația fiind organizată de AUR.

Manifestanții s-au împărțit în grupuri și au înconjurat clădirea Palatului Parlamentului, s-au urcat pe garduri, iar câteva sute au reușit să intre în curtea Senatului, unde accesul publicului nu este permis. SPP a blocat toate ușile, pentru a împiedica accesul protestatarilor. După ora 13.00, liderul AUR a anunțat că protestul de la Parlament s-a terminat, iar manifestanții se mută la guvern și la Cotroceni.

Ministerul Afacerilor Interne a transmis că protestul AUR nu a fost autorizat, a transmis și a precizat că în curtea Palatului Parlamentului au reușit să pătrundă aproximativ 200-300 de manifestanți. Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București, Alexandru Iacob, a confirmat că au fost vandalizate mai multe mașini, declarând că se vor face verificări în legătură cu faptul că manifestanții au reușit să intre în curtea Parlamentului: "Nu vreau să lansez eu supoziții cine a gresit și cum s-a produs evenimentul. Vom face verificari privind modul de desfășurare a misiunii. Este o decizie pe care o ia comanda unității".

Citește și Schimbări la vârful AUR Prahova! Singurul ales local din județ, numit președinte

Back To Top