alionte
Categorie: Actual

Primarul comunei Podenii Noi, Mihai Alionte, a fost condamnat la un an de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei şi la plata a 2.000 de lei daune morale, pentru infracţiunea de purtare abuzivă, după ce în anul 2019 l-ar fi bătut pe un poliţist local.

Mihai Alionte trebuie, de asemenea, să achite costurile legate de îngrijiri medicale acordate celui pe care l-a agresat. ”Stabileşte pedeapsa de 1 an închisoare în sarcina inculpatului Alionte Mihai, fără antecedente penale, sub aspectul săvârşirii, la data de 22.04.2019, a infracţiunii de purtare abuzivă, prev. şi ped. de art. 296 alin. 2 rap. la art. 193 alin. 2 Cod penal. În temeiul art. 83 alin. (1) Cod penal dispune amânarea aplicării pedepsei închisorii de 1 an închisoare pe un termen de supraveghere de 2 ani stabilit potrivit art. 84 alin. (1) Cod penal de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. (…)

Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă Dobrogeanu Laurenţiu şi obligă inculpatul Alionte Mihai, la plata către aceasta a sumei de 2.000 lei cu titlu de daune morale. În temeiul art. 25 C.proc.pen. raportat la art. 1357 C.civ., admite acţiunea civilă exercitată de partea civilă Serviciul de Ambulanţă Judeţean Prahova şi obligă inculpatul Alionte Mihai, la plata către aceasta a sumei de 532,15 lei, reprezentând daune materiale (contravaloarea serviciilor medicale prespitaliceşti acordate persoanei vătămate)”, este sentinţa pronunţată de Judecătoria Ploieşti. În plus, pe parcursul termenului de supraveghere, primarul va trebui să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Şcolii de coordonare Podenii Noi pe o perioadă de 40 de zile. Decizia nu este definitivă.

Citește și Podenii Noi: Dosar penal pentru excavări ilegale. Firma vizată ar fi deţinută de fratele primarului

Back To Top