comisie
Categorie: Actual

Senatorul USR Aurel Oprinoiu a declarat că a depus un amendament pentru achiziționarea unei unități mobile de monitorizare a poluării, dar acesta a fost respins.

„Am depus un amendament la bugetul de stat pentru alocarea a 1,6 milioane de lei în vederea achiziției pentru Ploiești a unei unități mobile de monitorizare a concentrațiilor de poluați și dotarea ei cu echipamente de măsurare a acestora. Din păcate, amendamentul a fost respins de comisiile reunite pentru mediu din Senat și Camera Deputaților.

Știm cu toții că orașul Ploiești se confruntă cu un grad ridicat de poluare a aerului. Prin utilizarea acestui autolaborator se va îmbunătăți capacitatea de intervenție în cazul unor episoade de poluare, măsurare a concentrațiilor de poluanți din aerul înconjurător în zonele neacoperite de stațiile de monitorizare existente și de unde se primesc în mod frecvent sesizări cu privire la calitatea aerului, colectare și validare a datelor. Toate aceste informații vor fi conectate la rețeaua locală de monitorizare a calității aerului înconjurător APM Prahova. I-am spus ministrului Tánczos Barna că voi aduce înregistrarea ședinței la minister în cazul în care, până la urmatoarea rectificare, nu se va concretiza promisiunea de a cumpăra acest laborator”, a transmis senatorul Aurel Oprinoiu.

Citește și Aurel Oprinoiu, senator USR: „Ministrul Mediului ocolește subiectul poluării din Ploiești, spunând că există un plan de îmbunătățire a calității aerului”

Back To Top