parteneriat public privat banca mondiala spitalul municipal ploieşti
Categorie: Actual

Primăria vrea ca Spitalul Municipal Ploieşti să fie realizat printr-un partreneriat public-privat, cu implicarea Băncii Mondiale şi e dispusă să plătească 100.000 de euro în următoarele zile pentru un studiu de pre-fezabilitate care ar urma să arate ce variante de finanţare există pentru noua unitate medicală dorită.

Reunit astăzi într-o şedinţă convocată de urgenţă, Consiliul Local Ploieşti a aprobat o scrisoare de angajament, care urmează să fie transmisă către Banca Mondială. Prin acest parteneriat, divizia de investiţii a Băncii Mondiale îşi asumă că va comanda un studiu de pre-fezabilitate, care va fi disponibil până în luna mai şi va arăta ce variante de finanţare sunt disponibile, iar municipalitatea se angajează să achite un comision de 100.000 de euro. Partenerul ar urma să suporte, la rândul său, tot atât, ceea ce înseamnă că vorbim despre un studiu de pre-fezabilitate de 200.000 de euro, o sumă care îi poate face pe mulţi sceptici să se întrebe dacă vorbim de un parteneriat avantajos pentru municipalitate, mai ales că, nu cu mult timp în urmă, ni se transmitea că Spitalul Municipal Ploieşti ar urma să fie realizat cu bani de la Ministerul Dezvoltării, fiind deja inclus pe lista-sinteză a Companiei Naţionale de Investiţii, în timp ce alte instituţii se laudă cu proiecte europene pentru infrastructură medicală.

Spitalul Municipal Ploieşti ar urma să aibă 450 de paturi

Revenind la discuţiile de astăzi, consilierul personal pe probleme de sănătate al primarului Volosevici, Mariana Câju, a explicat în timpul şedinţei Consiliului Local că studiul de fezabilitate va fi „aproape integral” finanţat de Banca Mondială şi că viitoarea unitate medicală, care ar urma să fie realizată în baza unui parteneriat public-privat, va avea o structură cu 450 de patrui, în creştere faţă de numărul de 407 la care ajung în prezent Spitalul Municipal şi cel de Pediatrie.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu unanimitate de voturi de către forul legislativ ploieştean, după o şedinţă lipsită de controverse vizibile, dar suspendată timp de câteva minute pentru consultări. Puteţi vedea înregistrarea şedinţei pe pagina de Facebook "Actualitatea Prahoveană", partea întâi fiind disponibilă AICI, iar cea de-a doua AICI.

Citiţi şi: Vot în Consiliul Local Ploieşti privind încredinţarea directă, pe doi ani, a rampei de deşeuri - VIDEO

Back To Top