cl ploiesti delegare rampa deşeuri boldesti
Categorie: Administraţie

Reunit luni dimineaţă într-o şedinţă de urgenţă, Consiliul Local Ploieşti a adoptat o hotărâre prin care l-a împuternicit pe primarul municipiului să voteze favorabil la nivelul ADI Deşeuri pentru delegarea pe doi ani a serviciului de administrare a rampei de la Boldeşti-Scăeni către actualul operator. Măsura vine în contextul în care Vitalia risca să-şi piardă licenţa ANRSC.

Votul la nibelul ADI Deşeuri urmează să aibă loc tot astăzi. Măsura propusă de ADI vine în contextul în care ANRSC a reclamat că respectivul contract nu a fost încredinţat conform procedurilor legale, el fiind practic preluat ca atare în 2012, în momentul în care a început să funcţioneze master-planul judeţean de gestionare a deşeurilor. Conform statutului ADI, consiliile locale trebuie să ia o decizie într-un sens sau altul, iar ulterior delegaţii din fiecare localitate, pe baza împuternicilor primite, vin să voteze în Adunarea Generală de la nivelul Asociaţiei.

ADI urmează să decidă, prin vot, ce se întâmplă cu rampa de la Boldeşti-Scăeni

"Acest proiect de hotărâre se referă la documentaţia aferentă delegării serviciului de administrare a depozitului de deşeuri de la Boldeşti-Scăeni. Actual, el funcţionează în baza unui protocol încheiat în 2000, devenit contract în 2012, în momentul intrării în vigoare a Sistemului Integrat de Management al Deşeurilor. Ca urmare a unor controale venite de la ANRSC către ADI Deşeuri, această procedură nefiind delegată, aşa cum sunt celelalte contracte, cu atribuirea documentaţiei, acest operator nu îşi mai poate obţine licenţa de operare. La momentul actual, documentaţia se va referi la încredinţarea directă către acelaşi operator care exploatează şi în prezent, pe o durată de doi ani, având în vedere lipsa concurenţei. Nu există alt operator pe raza judeţului Prahova", a explicat directorul tehnic al Regiei Autonome de Servicii Publice Ploieşti, Vasile Ionescu.

La Ploieşti, Consiliul Local a decis să îl împuternicească pe primarul Volosevici să voteze favorabil în ADI. Hotărârea forului legislativ municipal a fost adoptată cu 18 voturi favorabile şi o abţinere, în timp ce alesul local Cristian Ionescu, de la Partidul Prahova în Acţiune, nu a participat la vot, invocând faptul că "cineva din familie lucrează acolo". "Cu tot respectul, am început uşor dar sigur să fim doar consilieri şi să nu luăm decizii vizavi de nişte lucruri care se întâmplă în Ploieşti, din motive personale", a replicat, ironic, primarul Volosevici.

Citiţi şi: ADI Deşeuri discută o modificare de statut, după luni întregi în care propunerea de reziliere a contractului cu Rosal n-a putut fi votată

Găsiţi înregistrarea video a şedinţei CL Ploieşti pe pagina noastră de Facebook!

Back To Top