cod roșu vânt munte
Categorie: Actual

Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri seară, o atenționare de cod roșu de vânt puternic pentru zona de munte din Prahova. ISU a transmis un mesaj RO-ALERT pentru atenționarea populației din Azuga, Sinaia, Bușteni și Valea Doftanei.

Atenționarea de cod roșu de vânt puternic, avertizare valabilă până vineri, la ora 23.00, vizează zona de munte, inclusiv din Prahova.

În zona de munte, la peste cota 1800 m, potrivit ANM, pe durata alertei cod roșu „se vor semnala intensificări temporare ale vântului, cu rafale de peste 145 - 150 km/h, spulberând zăpada și determinând semnificativ scăderea vizibilității”.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova a anunțat că au fost anunțate Comitetele Locale pentru Situații de Urgență din zona de munte, iar transportul pe cablu este oprit.

Mai mult, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova a transmis un mesaj RO-ALERT pentru atenționarea populației din Azuga, Sinaia, Bușteni și Valea Doftanei.

În zona de munte, până sâmbătă, 15 ianuarie, ora 10.00, este în vigoare un cod portocaliu de vânt puternic.

„În noaptea de vineri spre sâmbătă (14/15 ianuarie) și în prima parte a zilei de sâmbătă, în zona înaltă (în general la peste 1700 m) a Carpaților Meridionali și de Curbură, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 120...140 km/h, viscolind și troienind zăpada, iar vizibilitatea va fi foarte redusă”, a anunțat ANM.

VEZI ȘI: VIDEO O tânără alpinistă a murit în Bucegi, de ziua ei de naștere, într-o drumeție dedicată surorii sale gemene

Back To Top