alpinista bucegi elicopter albișoara gemenelor
Categorie: Știri locale

O alpinistă cu experiență a murit, miercuri, de ziua ei de naștere, în urma unui accident în Bucegi, pe traseul Albișoara Gemenelor.

“Pentru că mai are o soră geamănă, aceasta a vrut să omagieze, parcurgând traseul Albișoara Gemenelor. Din păcate, nu şi-a găsit niciun partener de drum şi a plecat singură în traseu. Pe la amiază, aceasta nu a mai răspuns la telefon, iar familia a început să se îngrijoreze”, a anunțat Salvamont Bușteni.

VEZI ȘI: VIDEO Acțiune până la miezul nopții, în Bucegi. O tânără a alunecat 200 de metri în zona Coștila-Galbinele

Salvamontiştii din Buşteni şi Prahova au primit apelul de urgenţă în jurul orei 18.00. “O echipă aflată pe platou a încercat imediat să plece spre Vf. Caraiman, dar viscolul puternic cu transport de zăpadă a făcut imposibilă deplasarea. O altă echipă a plecat din Buşteni pe urmele fetei, dar, când a ajuns în zona de creastă, vântul puternic a şters urmele celei dispărute şi aceasta nu a putut fi găsită.

Azi dimineaţă, pe lumină, o altă echipă a reuşit să localizeze victima. Era căzută pe un versant sud-estic, fără semne vitale”, au relatat reprezentanții Salvamont Bușteni joi seară.

Salvatorii au apelat la un echipaj cu elicopter, dar rafalele și riscul de avalanşă generat de aeronavă i-au determinat să abandoneze misiunea de recuperare a trupului neînsuflețit prin troliere.

Vedeți AICI imagini din timpul operațiunii.

Acțiunea va fi reluată imediat ce vremea va permite acest lucru.

Foto: captură video Salvamont Bușteni

Back To Top